SAMAEL66 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Witam Co wybrać? w sensie co dłużej wytrzyma, bez majstrowania przy nim co 5 km Betwin jest do kupienia w Decathlonie za 419 zł a Olpran za 429 zł więc ceny bardzo porównywalne Betwin http://www.decathlon.pl/rower-gorski-kemmel-man-id_8294692.html Olpran http://allegro.pl/cairo-28-kolekcja-2014-olpran-gratis-i4931648429.html chcę kupić nowe ponieważ: - używane sztywniaki na OLX itp stoją po 250 wzwyż i to w stanie do generalnego remontu, co w efekcie wyniesie mnie około 400-500 zł. - amortyzowane w tej cenie to już kompletnie padaki. skłaniałbym się bardziej do Betwina ale co wy na ten temat sądzicie?
tobo Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Czy zauważyłeś że ten temat dotyczy czegoś innego?
rodszyld69 Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 skłaniałbym się bardziej do Betwina ale co wy na ten temat sądzicie? Kemmel ma korbę z jedną tarczą, koła 26" z szerokimi oponami 50 mm, jest lżejszy i gwarancję ma tylko na rok. Olpran ma korbę 3- rzędową, koła 28" z oponami 35 mm, nie wiem jak z gwarancją standardowa jest dwuletnia.
siimon Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Jedyne istotne różnice między tymi rowerami to właśnie koła i pozycja, jeżeli będziesz jeździł raczej po asfalcie to lepiej Cairo. Zwróć tylko uwagę, że na akcji którą pokazałeś jest tylko rama 22". Jeżeli chodzi o awaryjność to pewnie w obu przypadkach będzie podobnie, na precyzje działania przerzutki/przerzutek bym nie liczył i pewnie od czasu do czasu trzeba będzie w nich coś dokręcić lub nasmarować.
SAMAEL66 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Napisano 6 Stycznia 2015 fakt faktem jestem kurdupel bo mam 169cm wzrostu i niby wychodzi na to że powinienem przymierzać się do ramy 18"? coś strasznie mało. Wyliczyłem to za pomocą 2 kalkulatorów internetowych i się zgadza tylko że na tabeli zamieszczonej na aukcji Oplrana rama 18-tka przeznaczona jest dla 4-7 latka hehehhe będę musiał do nich napisać. za Betwinem przemawia to że sklep mam na miejscu w Bielsku-Białej, a widać główny importer tego Olprana jest z Czeladzi i bądź co bądź 60 km ale może to jest lepsza opcja. Za Olpranem przemawia też to że rok temu zakupiłem starego górala za 30 zł z wyprzedaży garażowej dla młodszego brata. Z kierownicą typu Wiking dołożyłem do niego 70 zł i śmiga do teraz! zrobił na mnie solidne wrażenie odnośnie wytrzymałości. Do tego podzespoły Shimano co na początku lat 90 człowiek dałby się za nie pociąć hehe (wspomnienia Romet Wiking)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.