Skocz do zawartości

[ubezpieczenie] ubezpieczenie roweru

Darkwojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Chce się zapytać czy ktoś ubezpiecza rower ?
Jak tak to w jakim ubezpieczeniu ma.
Ja byłem dziś się pytać i powiedzieli że maksymalnie można do 5 tyś ubezpieczyć a ja mam ( no dobra będę miał za parę tygodni) rower co kosztuje 20tyś wiec powiedzieli mi że mi nie ubezpieczą :(
Wiec pytanie czy jest jakaś firma ubezpieczająca co by się zgodziła na kwotę 20 tyś ??

Rower to specialized Venge Pro Race Force

Nie ubezpieczysz Roweru ..Nawet jak Ci sie to uda to nie dostaniesz za niego grosza jak Ci ukradna ..Poczytaj dokladnie w PZU naprzyklad ,za co nalezy sie odszkodowanie z casco ..OD powodzi hehe albo huraganu,uderzenia pioruna itp kretynstwa tyle ze jak Ci powodz rower zabierze tez nie dostaniesz kasy.
PZu , Europa i AXA chyba ubezpieczaja ale to jest bzdura tak naprawde..

Najlepiej nie spuszczac oka z roweru a przy ubezpieczeniu mieszkania podac wszystko tez rower 

• Mod Team

LOL! :D

A Ty się z choinki urwałeś, czy jak?

Jak szkodę spowoduje osoba trzecia, to wtedy uruchamiasz jej polisę (odszkodowanie otrzymujesz z polisy OC sprawcy). Jeśli jej nie ma? Pech. Pozostaje Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. Poczytaj o tym trochę.

A jak sam się wywrócisz, i pęknie Ci kierownica albo rama, to już w zależności od warunków gwarancji i zasad użytkowania roweru danego producenta.

@Darkwojtek

Jesli się ubezpieczysz to będziesz musiał płacić składki, itd. Potem nie dostaniesz odszkodowania ponieważ to była Twoja wina że Ci ukradli albo się przewróciłeś :sweat:

Więc.. zrób sobie "domowe ubezpieczenie".

Wersja 1: świnka skarbonka

Wersja 2: jakiś darmowy rachunek bankowy

Odkładaj sobie sam pieniądze. Z każdej wypłaciny trochę miedziaków. Tylko nie przepij jak trochę uzbierasz :whistling:

• 2 tygodnie później...

Z tego co sam się orientował to od kradzieży wyłącznie z miejsca którego ubezpieczenie dotyczy, np. piwnica ubezpieczonego mieszkania. Ubezpieczając mieszkanie od kradzieży można poprosić o ubezpieczenie OC domowników które chroni również "na zewnątrz", czyli od kolizji na rowerze z naszej winy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...