Darkwojtek Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 WitamChce się zapytać czy ktoś ubezpiecza rower ?Jak tak to w jakim ubezpieczeniu ma.Ja byłem dziś się pytać i powiedzieli że maksymalnie można do 5 tyś ubezpieczyć a ja mam ( no dobra będę miał za parę tygodni) rower co kosztuje 20tyś wiec powiedzieli mi że mi nie ubezpieczą Wiec pytanie czy jest jakaś firma ubezpieczająca co by się zgodziła na kwotę 20 tyś ?? Rower to specialized Venge Pro Race Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Jeżeli chcesz ubezpieczyć rower od kradzieży (poza miejscem zamieszkania), której nie towarzyszył rabunek/rozbój, to niestety tzw. marnee szansee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Nie ubezpieczysz Roweru ..Nawet jak Ci sie to uda to nie dostaniesz za niego grosza jak Ci ukradna ..Poczytaj dokladnie w PZU naprzyklad ,za co nalezy sie odszkodowanie z casco ..OD powodzi hehe albo huraganu,uderzenia pioruna itp kretynstwa tyle ze jak Ci powodz rower zabierze tez nie dostaniesz kasy.PZu , Europa i AXA chyba ubezpieczaja ale to jest bzdura tak naprawde.. Najlepiej nie spuszczac oka z roweru a przy ubezpieczeniu mieszkania podac wszystko tez rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkwojtek Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Ale mi BARDZIEJ CHODZI O TO JAK NP JAK SIĘ WYWRÓCĘ I PĘKNIE MI KIEROWNICA ALBO RAMA ALBO AUTO MI ZAJEDZIE DROGĘ I KOŁO SKRZYWIĘ Od kradzieży to nie chce bo w domu trzymam kolarkę a jak ją wyprowadzam to cały czas na niej jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 LOL! A Ty się z choinki urwałeś, czy jak?Jak szkodę spowoduje osoba trzecia, to wtedy uruchamiasz jej polisę (odszkodowanie otrzymujesz z polisy OC sprawcy). Jeśli jej nie ma? Pech. Pozostaje Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. Poczytaj o tym trochę.A jak sam się wywrócisz, i pęknie Ci kierownica albo rama, to już w zależności od warunków gwarancji i zasad użytkowania roweru danego producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Poczytałem OWU Pzu "bezpieczny rowerzysta" i lipa. Składka roczna 10% wartości, szkody wypłacają od 5%/minimum 50zl. Beznadzieja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Musialoby byc obowiazkowe oc na rower i rejestrowanie rowerow ,wtedy unikneliby walkow i moze daloby sie ubezpieczyc drozsze rowery..Nie wiem ale tak mi sie wydaje ze inaczej nie ma szansy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 @Darkwojtek Jesli się ubezpieczysz to będziesz musiał płacić składki, itd. Potem nie dostaniesz odszkodowania ponieważ to była Twoja wina że Ci ukradli albo się przewróciłeś Więc.. zrób sobie "domowe ubezpieczenie". Wersja 1: świnka skarbonka Wersja 2: jakiś darmowy rachunek bankowy Odkładaj sobie sam pieniądze. Z każdej wypłaciny trochę miedziaków. Tylko nie przepij jak trochę uzbierasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkwojtek Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Spoko, ja nie pije W zakładzie sobie odkładam na konto oszczędnościowe i trochę już mam tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Taaa duuuuza musiałaby byc ta świnka alby pokryła stratę roweru wartego 20k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nie musi być duża. Można wkładać po 500€ (jeden papierek) i będzie dobrze. Nawet miejsce jeszcze będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitearrow Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Z tego co sam się orientował to od kradzieży wyłącznie z miejsca którego ubezpieczenie dotyczy, np. piwnica ubezpieczonego mieszkania. Ubezpieczając mieszkanie od kradzieży można poprosić o ubezpieczenie OC domowników które chroni również "na zewnątrz", czyli od kolizji na rowerze z naszej winy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 No tak, ale tu nie było mowy o ubezpieczeniu OC w życiu prywatnym, tylko o ubezpieczeniu roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikt00r Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Jeśli nie stać Cię na wymianę kierownicy lub też koła w przypadku uszkodzenia, to zastanów się czy faktycznie stać Cię na taki rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Ten pan wyżej dobrze gada. Nawet jeśli takie ubezpieczenie by istniało to na pewno nie byłoby za darmo. A skoro już masz na nie wydać lepiej mieć ten zapas na koncie i już. W razie wypadku to tak jak pisał adamos a jak sam się wyglebisz to cóż, takie hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Kierownica to nic takiego, ale zakup carbonowej ramy za 6 czy 10kzl może zaboleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.