marsellvip Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Chcę kupić buty mtb "zatrzaski" z twardszą podeszwą,nie typowo turystyczne, mam na ten cel ok 250 zł, zakupiłem jakiś czas temu shimano sh-m088 ale pojawił się problem bo były dosyć wąskie przez co niewygodne, musiałem zwrócić. Jakich producentów buty są nieco szersze niż shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Model sh-m088 występuje także w wersji "wide-fit", czyli dla szerokiej stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Sidi również oferuje buty w wersji dla szerszych stóp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 O Sidi, w kwocie do 250 zł może raczej zapomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Northwave jest też ponoć szerszy. Tylko nie za 250zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsellvip Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Tylko wide fit od shimano chyba nie do kupienia w Polsce? z Northwave`a znalazłem jeszcze lizard pro ostatnie sztuki ale to w sumie model z 2011 roku, i nie wiem czy leżakowanie przez 4 lata nie odbije się na trwałości obuwia? Sidi to raczej nie ta półka cenowa. Znalazłem jeszcze force mtb free, co to za firma ? Jak nie znajdę czegoś wygodnego to pozostaje zwrócić uwagę na turystyczne z możliwie sztywnymi podeszwami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 force - czeska firma robią sporo rzeczy, mam ramę od nich i nie narzekam też chciałem kupić buty tej firmy bo maja dobre ceny ale brak możliwości przymiarki zdyskwalifikuje zakup (nie kupie butów bez przymiarki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 6 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Zajrzyj tutaj i tutaj. Wynika z tego, że SH-M088 w wersji Wide-Fit, to chyba najlepszy budżetowy wybór. Pytanie tylko, gdzie je dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 W kraju raju nie ma, nigdy nie było i nie będzie bo model ten wyszedł z produkcji. Zastąpił go M089, jest też w wersji wide: http://www.wiggle.co.uk/shimano-m089-spd-mountain-bike-shoes-wide-fit/ Lecz drogi on niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Podepnę się pod temat bo też mam problem z dopasowaniem szerokości. Mierzyłem SH-M088 r48 i jest trochę za szeroki. Mam wąską i długą stopę. Ktoś wie co oznaczają na końcu literki "W" lub "L"? W pierwszej chwili pomyślałem, że to oznaczenie koloru ale pod symbolem SH-M088L są sprzedawane białe i czarne, więc to chyba nie to. Przy okazji, mierzyłem też np buta diadory i to jest dopiero kajak . Jak ktoś szuka szerokiego buta to może diadora właśnie mu podpasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 13 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 W pierwszej chwili pomyślałem, że to oznaczenie koloru I tu się nie pomyliłeś. sh*tmano literką "W" oznacza buty białe, a literką "L"...czarne. mam problem z dopasowaniem szerokości. Sidi 5-Fit albo Spec (robili jakieś wąskie modele, ale nie wiem czy nadal i jak z ich dostępnością). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Ja również mam szeroką stopę rozmiar 46 (29,5cm) i idealnie podchodzą mi buty Specialized Comp (mam dwie pary). Standardowo ok 400zł kosztują nowe, ale udało mi się kupić używane w idealnym stanie za śmieszne kwoty. Myslę że żadne turystyczne nie będą miały podeszw twardych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Zgadza się, to oznaczenia koloru. Szerszy model shimano ma dodatkowo oznaczenie "E". Jakby ktoś nadal szukał http://www.kupkolo.cz/tretry-shimano-sh-m088-le-sirsi-cerna_z97651/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatarus Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Ja też miałem podobny problem z Shimano (zbyt wąskie) - ostatecznie zdecydowałem się na zakup Northwave Sparta za 280zł. W dobrych cenach można je kupić na allegro (osobiście jakbyś miał blisko to na terenie AWF Katowice) - sam je tam kupiłem i nie narzekam. Na sztywność nie narzekam, są szersze niż Shimano i dla mnie wygodne. http://allegro.pl/okazja-northwave-sparta-sbs-okazja-i4964297835.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.