MaroMtb Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam mam takie pytanie odnośnie mojego dirt jumpera1 2010. Właściciel twierdzi że jest to rocznik 2010 i nawet na takiego wygląda. Na koronie są wybite znaki :M090004969 a od dołu jest duże E i 09 tak więc prosze was o pomoc odnośnie czego dotyczą te znaki, jaki jest rocznik tego amora ten 10 czy 09, i jaka jest wasza opinia o nim /lepiej żebym go sobie dostawił na dirty czy sie go pozbył? moge dać też jakieś zdj, za wszelką pomoc bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Widoczne z odlewu 09 to data odlewu właśnie i zapewne jest to rocznik 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroMtb Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 a jakieś opinie o nim bo słyszałem że pękają na koronie a inni sobie zachwalają go więc jak jest z nim ? sprawdzi sie w dircie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 słyszałeś czy czytałeś? Co do pęknięć na koronie - sporo moich znajomych miało/ma mikropęknięcia na koronie w swoich Juniorach, Drop Off'ach "szóstkach" czy właśnie w Dirt Jumperach ale nikomu to się nie powiększało. Po prostu taka przypadłość koron widelców z tamtych lat.Co do widelca - po literze masz rok produkcji. Co do pracy - czego chciałbyś się dowiedzieć? Przecież to prosta konstrukcja która w pewnym stopniu ma zamortyzować Twoje lądowanie i nie odbić do góry. Nie masz tam ani systemu ATA czy bardziej zmyślnej kontroli powrotu. Dbaj o niego, po każdym sezonie serwis(do ogarnięcia w garażu samemu) a będzie długo służył mimo że to rocznik tajwanowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroMtb Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 i słyszałem i czytałem o przypadkach pęknięć korony a praca to chodziło mi w sensie czy np. wytrzyma niedokręcone 3-6 itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Słuchaj jak sie tłuszcza nie nauczy lądować to i 888 sie kiedyś złamie A jak sie umie lądować to i sztywnemu nic nie będzie. Kwestia umiejętności głównie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Maro - po to ten widelec ma sztywną oś i 32 mm średnicy goleni coby był wytrzymały. Jeśli nie będziesz na rowerze skakał dropy po 6 metrów na płaskie lądowanie ważąc przy tym ponad 100 kg, to widelec spokojnie wytrzyma. Nie przejmuj się tym co pisze naród o pękających koronach czy podkowach - mikropęknięcia w "marcokach" były niemalże normą, ale to było w początkowych latach dwutysięcznych i wcale tak dużo widelców nie pękło, a jeśli pękały to przez niedoloty, lądowanie na płaskie z dużych dropów, czy też przy spotkaniu z drzewem. Taka jest już natura człowieka - jak najmniej mojej winy i jaknajwięcej winy sprzętu. Piszę to jako zapalony miłośnik widelców na literę "M", gdzie 3 na 5 amortyzatorów w moim garażu to Marzocchi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroMtb Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 dzięki wielkie Ziom za pozytywną opinie /pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Ziom :D poczułem się młodo p.s. skąd jesteś i gdzie latasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroMtb Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Żywiec i tu ogólnie jakieś hopki choć już dałem posta z zapytaniem o trasy rowerowe na ślasku takie enduro/dirt coby można było fajnie pojeździć a żeby sie można było pociagami dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 to enduro czy dirt? Bo tu dwa różne widelce i różne ramy by trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroMtb Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 tzn wiesz enduro to taka spokojna traska więc ja na tej secie przejeżdżam to spokojnie bo tam nie ma jak w dh że są dupne dropy i w ogóle a na dirtach też polatam sobie nieraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mam prośbę - za moją pisaninę tutaj odwdzięczysz się poprawną pisaną polszczyzną - ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroMtb Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 okay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi