Brachson Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Witam, Planuje zakup roweru MTB do 2000zł. Wiem że jest dużo tematów opisujących ten zakres, jednak ja znalazłem coś ciekawego za nieduże pięniądze. Nie będę pisał co sądze JA o tym rowrze żeby nie być tendencyjnym. Tutaj podaje link: Cinder Cone Warto za takie pieniądze? Jestem z Krakowa i w cenie 2000 zł to sobie moge conajwyżej kupić Unibike'a Z góry bardzo dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Ja uważam, że to jest dobra okazja. 2 lata temu sam kupiłem sobie kone, tylko był to niższy model - blast. Też był z przeceny, ale kosztował 2500zł, więc trochę więcej, niż ten. Cinder cone ma na dodatek lepszt osprzęt. W obu tych modelach nie podoba mi sie amor, bo po roku mój już nie tłumił. Ale oczywiście decyzja należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 cena fajna jak za taki rowerek, tylko spytaj o rozmiary czy wogóle są, najlepiej zadzwoń, bo na maila mi nie odpisali, bo pewnie zostały im rozmiary 14" i 23" i dlatego tak tanio, a cos z tym musza zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brachson Napisano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 cena fajna jak za taki rowerek, tylko spytaj o rozmiary czy wogóle są, najlepiej zadzwoń, bo na maila mi nie odpisali, bo pewnie zostały im rozmiary 14" i 23" i dlatego tak tanio, a cos z tym musza zrobic Na stronie jest napisane ze maja wszytskie rozmiary, a czy maja to juz inna historia...Ja będę 21'' potrzebował (190cm) i te pewnie najpopularniejszy rozmiar A mam jeszcze jedno pytanie, czy zmiana pedałów to problem? Ten model ma pedały zatrzaskowe z których ja nie lubie korzystać, chciałbym je wymienić na zwykłe i nie wiem czy jest to możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Na dole strony czytamy : OFERTA ARCHIWALNA PRZEDSTAWIONE PRODUKTY I ICH CENY MOGĄ BYĆ NIEDOSTĘPNE I NIEAKTUALNE. Pedały można zmienić bez problemu , tylko czy warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathe Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 A mam jeszcze jedno pytanie, czy zmiana pedałów to problem? Ten model ma pedały zatrzaskowe z których ja nie lubie korzystać, chciałbym je wymienić na zwykłe i nie wiem czy jest to możliwe? klucz 15, kilka ruchów ręką i po kłopocie. Tylko pamiętaj, że prawy pedał ma prawy gwint a lewy ma lewy gwint. Czemu nie lubisz SPD? dla mnie to cudowny wynalazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeO Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Ja bym brał Cinder Cone bo to super rower super firmy rowerowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brachson Napisano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 OFERTA ARCHIWALNA PRZEDSTAWIONE PRODUKTY I ICH CENY MOGĄ BYĆ NIEDOSTĘPNE I NIEAKTUALNE. ZAMIESZCZONE INFORMACJE WYŁĄCZNIE W CELACH INFORMACYJNYCH. Taki tekst jest prawie zawsze, żeby się chronić od pozwów cywilnych itp. (bo oferta publiczna jest wiążąca i musisz sprzedać jeśli oferujesz - przy takim zapisie nie musisz) Co do pedałów to kiedyś jeżdziłem ale nie długo i mam wrażenie że bym się kiedyś na nich zabił Ale chyba wszyscy jesteśmy zgodni, że za taką cenę warto tnx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Właśnie też sie na ten rower szykuje i kombinuje skąd porzyczyc 2000 zł na taką furę (boję się ze do października kiedy bede mial 18 już wszystkie pójdą, a to chyba aktualnie najlepsza oferta w cenie do 2000 zł... PS. Co sądzicie o tym amorku? Marzocchi MZ-Race / skok 100 mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 PS. Co sądzicie o tym amorku? Marzocchi MZ-Race / skok 100 mm ? Totalna kicha, porównywalna z tanimi RST, RS J1, Manitou Six Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 sam obecnie taki posiadam zrobilem na nim 4100km nie ma luzow ale ja nie skacze niczym wsciekly dualowiec... krawezniki itp przeszkody umieszczone w miescie wytrzyma spokojnie - dla mnie jest za twardy ( waze niecale 60kg ), to nic innego jak najprostszy bomber tyle ze montowany w seryjnych roweruch, sam nie jest sprzedawany chyba, ze ktos go wymontuje wlasnie z roweru... wazy 2000-2100g - z gwiazdka i sensorem od sigmy wychodzi 2158g generalnie ciezki... i do wymiany przy przypływie gotówki ;-) No to Bomber czy RST? Bo różnica chyba jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Mój kumpel ma ten rower i jest bardzo zadowolony, amor pracuje i mam zupełnie inne zdanie niż Schwefel, dobry osprzęt za tanią cenę nic dodać nic ująć. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sawik891 Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam wszystkich. Mam do was pytanie: co sądzicie o rowerze Kona Cinder Cone 2006?? Mam zamiar kupić ten rower, aczkolwiek nie wiem czy to będzie dobry wybór, ponieważ nie wiem czy nada się do mojego stylu jazdy. Mianowicie: Czy ta maszyna jest w stanie wytrzymac taki lajtowy freeride ( skoki z okolo 1 m) ?? oraz: czy ten rower sprawdzi sie do szaleństw po lesie ( zjazdy ze stromych górek, pełnych korzeni i nierówności, bardzo wyboistych i stromych). Czy może raczej powinienem się rozejrzeć za czymś innym ?? Kwota jaką mogę przeznaczyć na rower to ~ 3000 zł Proszę o opinie !! Pozdrawiam, Sawik891 :surprised: P.S. rower będzie mi też potrzebny do sprawnego poruszania się w mieście, jakiś wycieczek rzędu ok 50 km oraz nauki jazdy na przednim i tylnym kole :lol: :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolf Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 z przykrością inforumuje, ze w ski teamie zostala tylko kona Cinder Cone 2006 za 2200 pln w rozmiarze 14". trzeba patrzec na oferte, a nie na archiwum :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
captor Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam wszystkich , jestem na kupnie roweru (chodziło tobie potrzebuję kupić sobie rower) . Mam dylemat co kupić ? Znalazłem wydaje mi się fajny rower, podobno się na nim wspaniale jeździ. J ak możecie to wyraźcie swoją opinię. Może ktoś ma akurat taki sprzęt i może coś na ten temat powiedzieć. No chyba, że macie inną propozycję. Poniżej link do opisu http://www.konaworld.com/08_cindercone_w.htm aha miało by to kosztować 2749 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Może tak najpierw użyć wyszukiwarki i pisać poprawnie po polsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.