Skocz do zawartości

[amortyzator] naprawa SR XCT V3 albo wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim! Czy ktos wie czy istnieje zestaw naprawczy do tego amorka (luzy na goleniach)? Chce go naprawic jak najmniejszym kosztem bo praktycznie i tak jezdze po asfalcie. Jezeli sie to nie oplaca kupie drugi albo jeszcze lepiej, wymienilbym na sztywny widelec jezeli wiedzialbym jaki wstawic bez psucia geometrii (26'' na VB). Bede wdzieczny za wszelkie info!

Jak tylko asfalt to wymień na sztywny, zyskasz "prawdziwą sztywność" i duuużo na wadze.

Możesz tanio kupić xcm hlo, teoretycznie "półka wyżej" i ma toto jakieś szczątkowe tłumienie powrotu, oczywiście bez regulacji, ale dalej to ciężki uginacz.

Xct to najwyżej rozbierz i nasmaruj, więcej się nie opłaca robić.

I zacznij zbierać na rower szosowy lub fitnes jak nie lubisz baranka, bo po co się męczyć na asfalcie pseudo-mtb nawet ze sztywnym widelcem.

Jak tylko asfalt to wymień na sztywny, zyskasz "prawdziwą sztywność" i duuużo na wadze. Możesz tanio kupić xcm hlo, teoretycznie "półka wyżej" i ma toto jakieś szczątkowe tłumienie powrotu, oczywiście bez regulacji, ale dalej to ciężki uginacz. Xct to najwyżej rozbierz i nasmaruj, więcej się nie opłaca robić. I zacznij zbierać na rower szosowy lub fitnes jak nie lubisz baranka, bo po co się męczyć na asfalcie pseudo-mtb nawet ze sztywnym widelcem.

Myslalem nad szosa, a w ogole to marzy mi sie taki vintage, tylko ze nie ma nic ciekawego tu gdzie mieszkam, a jak cos sie pokaze to do generalnego remontu i w za wysokiej cenie.

Widelec Mosso to nie jest glupi pomysl, mialem go juz na uwadze tylko nie jestem pewien co do jego dlugosci, niby 4cm roznicy w stosunku do mojego uginacza to malo a jednak. Do tego dochodza nowe stery, bo nie bede montowal starych (4200km). Dzieki za info, jeszcze nad tym pomysle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...