Skocz do zawartości

[rower] Cube ltd pro 27,5 2015

Genitalia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam roweru z jak najlepszym osprzętem do jazdy typowo rekreacyjnej. Mój budżet to maks. 4500 zł. Stawiam na ten model i mam kilka pytań. Czy ten model jest przeznaczony do jazdy rekreacyjnej czy sportowej? (wiem, że niższe modele cube tak, a z ltd to różnie bywało) Jak się ma jego geometria do cube acid 27,5 z 2014. która jest według danych bardziej rekreacyjna, czy może są zbliżone? Mój wzrost to 186 cm i dość długie nogi i łapy i tutaj rozmiar chyba 20, czy może zainteresować się jeszcze rozmiarem 18? - jazda oczywiście rekreacyjna (możliwie poszaleć samu w lesie) Jestem otwarty na inne propozycje.

Dziękuję.

Napisano

Czy ten model jest przeznaczony do jazdy rekreacyjnej czy sportowej? (wiem, że niższe modele cube tak, a z ltd to różnie bywało) Jak się ma jego geometria do cube acid 27,5 z 2014. która jest według danych bardziej rekreacyjna, czy może są zbliżone?
 Geometria jest taka sama. Z górna rurą 599 mm i wysokości główki 140 mm w rozmiarze 20" to raczej powiedziałbym że do rekreacji.

i tutaj rozmiar chyba 20, czy może zainteresować się jeszcze rozmiarem 18?
Tez tak uważam, 18' będzie za mała

Jestem otwarty na inne propozycje.
Może coś z Rometa 
Napisano

Duże są różnice w Cube między rocznikami 2014 a 2015 w ramach? Zauważyłem, że te z 2015 są sporo cieńsze, głownie w rurze górnej i podsiodłowej, wpływa to jakoś znacząco na jazdę?

Napisano

Zauważyłem, że te z 2015 są sporo cieńsze, głownie w rurze górnej i podsiodłowej, wpływa to jakoś znacząco na jazdę?
 Chyba to że maja mniejsza wagę i się lżej kręci. Podstawowa różnicą to główka taperowana w modelu 2015, co w przypadku koła 27,5" jest bardzo ważne.
Napisano

Chyba to że maja mniejsza wagę i się lżej kręci. Podstawowa różnicą to główka taperowana w modelu 2015, co w przypadku koła 27,5" jest bardzo ważne. 

Ta główka taperowana w jakim sensie jest bardzo ważna, poprawia znacząco jazdę?

Napisano

Ta główka taperowana poprawia znacząco jazdę?
 Niby ma dac większą sztywność, ale jak jest naprawdę :icon_question: Z taperem jest taka sprawa że jakby padł ci w przyszłości amortyzator to masz możliwość wymiany na model tej samej klasy lub wyżej. Do średniego koła lepsze amortyzatory produkowane sa z rura sterową w systemie tapered.
Napisano

Witaj, też przymierzałem się do LTD PRO 2015, ale gościu zaoferował model LTD SL 2015 z taką zniżką że warto było do Częstochowy pojechać ;-) Polecam gościa ze strony http://bikepark24.pl/ - zadzwoń do niego i myślę że dla Ciebie coś znajdzie w przystępnej cenie ;-) Pzdr

Napisano

Witaj, też przymierzałem się do LTD PRO 2015, ale gościu zaoferował model LTD SL 2015 z taką zniżką że warto było do Częstochowy pojechać ;-) Polecam gościa ze strony http://bikepark24.pl/ - zadzwoń do niego i myślę że dla Ciebie coś znajdzie w przystępnej cenie ;-) Pzdr

Mieszkam niedaleko Lublina, także tam będę szukał dobrej oferty. 

• 3 miesiące temu...
Napisano

kolego kupiłeś tego LTD? ja się przymierzałem do Cube LTD Pro 27.5 vs. Giant Talon 27.5 RC LTD z czego tego drugiego mogłem mieć w sumie w tej samej cenie. Niestety mam traumę bo jakieś 10 lat temu złamałem ramę ATX850 i mam niechęć do Gianta. Padło na ltd pro czekam ale jeszcze nie zapłaciłem bo nic innego nie widzę ciekawego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...