Mateusz8769 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Cześć ! Dawno dawno temu około 2012 roku pisałem tutaj o problemach z zaciskiem w moich M596. Problem był taki, że rozsypał się gwint na śrubie odpowietrzającej na zacisku - rozwiązałem to wkręcając inną śrubę, która załatwiła sprawę i nic nie ciekło. Następny problem, który pojawił się niedawno po mroźniej nocy (rower w temperaturze zewnętrznej) to wyciek oleju z tylnego(tego samego co powyżej) zacisku. Z początku myślałem, że poszło po tej śrubie, lecz po oczyszczeniu i ponownym zalaniu okazuję się, że tłoki minimalnie puszczają. Nie cieknie po nich, ale przy nacisku klamki wyskakują bąbelki powietrza i słabo bo słabo, ale pojawia się olej wokół tłoczków. No nic mówię, nie będę teraz wymieniał uszczelek (jeśli udałoby mi się je zamówić) i kupował nowych klocków jeśli zacisk już i tak jest w słabej kondycji. Postanowiłem wymienić zacisk, gdyż pamiętam, że taki sam razem z klockami był dostępny za coś w okolicy 80zł. Obecnie najtaniej znalazłem za jakieś 120zł i nie wiem czy dostępny. Poradzicie jaki inny zacisk można tutaj władować ? Pozdrawiam Matuesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 M596 kup albo M615. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 BR-M596 za 89,00 http://www.bikestacja.pl/pl/zacisk-hamulca-tarczowego-shimano-deore-br-m596-28773.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz8769 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Dziękuje za odpowiedzi. Te M596 na bikestacji są niedostępne. Za to mają M615 za 84zł. I na nią prawdopodobnie zaraz się zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Odkopię temat. Założycielu tematu co w końcu kupiłeś I jaki efekt? Ktoś się orientuje jaki będzie skutek mariażu klamki m596 z zaciskiem slx m675? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Żaden w negatywnym sensie. Będzie to działać normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Trochę brakuje mi siły na przodzie i biorę pod uwagę dwie opcje: większa tarcza albo właśnie zacisk m675, który teoretycznie z większym tłoczkiem niż w m596 powinien być mocniejszy, zagadką jest czy klamka wyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Klamka różni się tylko i wyłączenie pokrętełkiem . Różnicy w mocy m675 vs m596 nie poczujesz , dużo bardziej opłacalną inwestycją będzie zakup dobrych klocków np http://allegro.pl/rwd-brakes-shimano-xtr-deore-slx-xt-spiekane-gb-i5215541975.html . Względem oryginalnych metalicznych klocków różnica jest łatwo zauważalna i to najmocniejsze klocki jakie spotkałem , jedyna wada to taka że czasem te klocki trzeba podpiłować bo nie chcą wejść do zacisku ale materiału wystarczy zebrać naprawdę niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Faktycznie opinie dobre, przetestuję jak pojawią się gdzieś metaliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Nie ma metalicznych , rwd występują tylko jako organiczne lub metaliczne spiekane czyli te powyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 O te mi chodzi, ale nigdzie nie znalazłem ich dostępnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zobacz na stronie vincere.pl Są oni dystrybutorem RWD na Polskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 O, musieli mieć dostawę dziś bo wczoraj nie było. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Na slx'ie powinna lekko wzrosnąć siła kosztem skoku klamki bo slx ma poniekąd większe tłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi