klimek Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Na taką książkę czekałem ! Mnóstwo czytelnych rysunków, przejrzysty i łatwy do zrozumienia tekst , bez pseudotechnicznego bełkotu, napisany "na luzie" przez człowieka który wie o czym mówi. Czego chcieć więcej? Sama książka tyczy sposobów utrzymania w dobrym stanie naszych "maszyn", zawiera też przykłady serwisu rozwiązań mało znanych w Polsce (choć może popularnych w USA). Zawartość merytoryczna jest podzielona na rozdziały bardzo podobnie jak na forum . W podrozdziałach znajdują się opisy bardziej szczegółowe, dotyczące konkretnych przypadków.Wszystko okraszone czytelnymi rysunkami. A teraz wady.Część rozwiązań jest w Polsce nieznana, i z tego powodu raczej mało przydatne są info jak je serwisować (choć świadomość że coś takiego istnieje też jest pewną zaletą) . Książka jest klejona, w miękkich okładkach - każdy kto grzebie przy rowerze domyśla się, że lepiej by była szyta i w twardych, by przetrzymać trudy uzytkowania . Tłumaczenie czasem odbiega od ogólnie przyjętego - np. pancerzyki zamiast pancerze, strażnik łańcucha zamiast chainguarda, albo osłonki itp. nic wielkiego ale... No i pewne "zestarzenie" informacji . (org z 2005) a wiadomo jak szybko zmienia się rynek części rowerowych. Osobiście polecam. Kompletne kompendium dla każdego kto chce i lubi się bawić przy rowerze. Cena 48PLN Stron 368 (format B5. chyba?) i ponad 350 rysunków Wydawnictwo Buk Rower
Adamicki Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 Bardzo fajna książka. Polecam. Żeby lektury w liceum tak sympatycznie się czytało... :lol:
rObO87 Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 Potwierdzam opinię kolegów Dzięki niej usprawniłem nieco działanie mojej Fury
Psychuś Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 Właśnie ją zamówiłem; przyda się takie cacko w domciu
euler Napisano 21 Lipca 2006 Napisano 21 Lipca 2006 jak ktoś zna angielski to tutaj można zapożyczyć The Barnett's Manual of Bicycle Repair 10 MB [RAR] | PDF Format | 684 Pages hasło:uploaded-by-the-onlyone
czarnuch Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 książka rzeczywiście rewelacyjna, powracam do niej regularnie od przeszło miesiąca. Wszystko bardzo proste i jasne. Ogromny plus za rysunki, są zdecydowanie bardziej czytelne niż foty. No i co najważniejsze, sam sobie przeglądy robię, miast płacić 25PLN w serwisie!!! Książka warta zainteresowania!!!
kathon Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Dołączam się do pochwał na temat tej książki. Naprawdę dobrze napisana, prostym i zrozumiałym językiem. Można się naprawdę sporo dowidzieć i nauczyć, a wydatek zwróci się po kilku własnoręcznie przeprowadzonych serwisach (o satysfakcji nie wspomnę).
Pacmen_89 Napisano 23 Sierpnia 2006 Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja własnie zamawiam książke więc jak tylko przyjdzie to się wypowiem na jej temat
Pacmen_89 Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja ksiażkę dzisiaj dostałęm i już mi się podoba, na pewno dzięki niej dużo rzeczy będę sam mógł robić przez co troche zaoszczędzi się kasy na rower oraz wiedza przybędzie. Polecam
Gość goldie Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 kupiłem Zinna - książka jest naprawdę niezła - polecam każdemu - trochę grosza można oszczędzić a i budowa roweru nie będzie nam już obca
IBNZ Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 re-we-la-cyj-na książka, rzeczy, które wydawaly mi się zbyt trudnymi są teraz do zrobienia!
siwyex Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Chyba trzeba będzie nad takim cackiem pomyśleć ...
sp0q Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 Właśnie przyniosłem ją do domu ;] Zobaczymy czy jest warta swojej ceny ;]
anulkaa Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 co by nie było że temat się kończy już w 2006, to powiem, że to jest rzeczywiście przydatna książka
duszek00 Napisano 2 Czerwca 2007 Napisano 2 Czerwca 2007 Świetna książka Warto ją przeczytać, wszystko wyjaśnione co i jak
creative1989 Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Jak ktoś nie ma konta na torrenty.org to kolega DamBag z fr.pl robił skany: http://www.megaftp.com/141528
ziomek8000 Napisano 7 Stycznia 2010 Napisano 7 Stycznia 2010 Książka za waszą radą kupiona i jestem z niej naprawdę zadowolony . Zinn to facet z naprawdę fajnym spojrzeniem na swoją robotę
BonusPL Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Mógłby ktoś jeszcze raz wrzucić tę książkę na jakiś inny serwer, a najlepiej na www.rapidshare.com bo z tego kilka postów wyżej nie mogę ściągnąć?
Rekomendowane odpowiedzi