klimek Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Na taką książkę czekałem ! Mnóstwo czytelnych rysunków, przejrzysty i łatwy do zrozumienia tekst , bez pseudotechnicznego bełkotu, napisany "na luzie" przez człowieka który wie o czym mówi. Czego chcieć więcej? Sama książka tyczy sposobów utrzymania w dobrym stanie naszych "maszyn", zawiera też przykłady serwisu rozwiązań mało znanych w Polsce (choć może popularnych w USA). Zawartość merytoryczna jest podzielona na rozdziały bardzo podobnie jak na forum . W podrozdziałach znajdują się opisy bardziej szczegółowe, dotyczące konkretnych przypadków.Wszystko okraszone czytelnymi rysunkami. A teraz wady.Część rozwiązań jest w Polsce nieznana, i z tego powodu raczej mało przydatne są info jak je serwisować (choć świadomość że coś takiego istnieje też jest pewną zaletą) . Książka jest klejona, w miękkich okładkach - każdy kto grzebie przy rowerze domyśla się, że lepiej by była szyta i w twardych, by przetrzymać trudy uzytkowania . Tłumaczenie czasem odbiega od ogólnie przyjętego - np. pancerzyki zamiast pancerze, strażnik łańcucha zamiast chainguarda, albo osłonki itp. nic wielkiego ale... No i pewne "zestarzenie" informacji . (org z 2005) a wiadomo jak szybko zmienia się rynek części rowerowych. Osobiście polecam. Kompletne kompendium dla każdego kto chce i lubi się bawić przy rowerze. Cena 48PLN Stron 368 (format B5. chyba?) i ponad 350 rysunków Wydawnictwo Buk Rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diensdale Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Ciekawe. Postaram sie ja obwahac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Bardzo fajna książka. Polecam. Żeby lektury w liceum tak sympatycznie się czytało... :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Potwierdzam opinię kolegów Dzięki niej usprawniłem nieco działanie mojej Fury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psychuś Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Właśnie ją zamówiłem; przyda się takie cacko w domciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 tez wlasnie zamowilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euler Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 jak ktoś zna angielski to tutaj można zapożyczyć The Barnett's Manual of Bicycle Repair 10 MB [RAR] | PDF Format | 684 Pages hasło:uploaded-by-the-onlyone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnuch Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 książka rzeczywiście rewelacyjna, powracam do niej regularnie od przeszło miesiąca. Wszystko bardzo proste i jasne. Ogromny plus za rysunki, są zdecydowanie bardziej czytelne niż foty. No i co najważniejsze, sam sobie przeglądy robię, miast płacić 25PLN w serwisie!!! Książka warta zainteresowania!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathon Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dołączam się do pochwał na temat tej książki. Naprawdę dobrze napisana, prostym i zrozumiałym językiem. Można się naprawdę sporo dowidzieć i nauczyć, a wydatek zwróci się po kilku własnoręcznie przeprowadzonych serwisach (o satysfakcji nie wspomnę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja własnie zamawiam książke więc jak tylko przyjdzie to się wypowiem na jej temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekBora Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 euler dzięki za linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja ksiażkę dzisiaj dostałęm i już mi się podoba, na pewno dzięki niej dużo rzeczy będę sam mógł robić przez co troche zaoszczędzi się kasy na rower oraz wiedza przybędzie. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 kupiłem Zinna - książka jest naprawdę niezła - polecam każdemu - trochę grosza można oszczędzić a i budowa roweru nie będzie nam już obca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IBNZ Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 re-we-la-cyj-na książka, rzeczy, które wydawaly mi się zbyt trudnymi są teraz do zrobienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Chyba trzeba będzie nad takim cackiem pomyśleć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cola Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Mam tez i polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Właśnie przyniosłem ją do domu ;] Zobaczymy czy jest warta swojej ceny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 co by nie było że temat się kończy już w 2006, to powiem, że to jest rzeczywiście przydatna książka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuhru87 Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Nic tylko czekać do wypłaty ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek00 Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Świetna książka Warto ją przeczytać, wszystko wyjaśnione co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meXy Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Moja już nosi ślady użytkowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dysan2 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Jak ktoś nie ma konta na torrenty.org to kolega DamBag z fr.pl robił skany: http://www.megaftp.com/141528 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek8000 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Książka za waszą radą kupiona i jestem z niej naprawdę zadowolony . Zinn to facet z naprawdę fajnym spojrzeniem na swoją robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BonusPL Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Mógłby ktoś jeszcze raz wrzucić tę książkę na jakiś inny serwer, a najlepiej na www.rapidshare.com bo z tego kilka postów wyżej nie mogę ściągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi