birkin Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 W swoim pierwszym pościę chcę się przywitać na forum. Potrzebuję przedniego amortyzatora do max 600 złotych. Rower górski, koła 26 cali. Jazda typowo amatorska częściej asfalt jednak czasami jakiś wypad w teren. jakiej firmy byście polecali amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Co masz obecnie i co w tym nie gra? Jaki skok? Jaka średnica sterówki? Jaka oś? Jakie hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 I jakie hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youcek Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 · Ukryte przez Fenthin, 3 Stycznia 2015 - Spam Ukryte przez Fenthin, 3 Stycznia 2015 - Spam Jakie jest najszybsze zwierzę świata? Odnośnik do komentarza
birkin Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Szczerze mówiąc to nie znamżadnych parametrów. Jestem totalnym amatorem jeśli chodzi o nazewnictwo duzej ilości części. hamulce ma "zwykłe" takie jak były montowane w starych rowerach. Jeśli chodzi o skok to jesli rozumiem to chodzi o to jak mocno się ugina amortyzator, tak? Jeśli tak to praktycznie ugina się tak na około 2 cm. Dokładnej nazwy modelu mojego amora Wam nie powiem, wiem tylko tyle, że mój rower był kupiony w Decathlonie, firma b'twin, rower Rockrider, nazwa amortyzatora to coś w stylu "spiner" czy jakoś podobnie. Rower jest obecnie u znajomego, który właśnie się trochę zna na rowerach i będzie mi robił przegląd co jest do wmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Najlepiej będzie, jeśli zrobisz zdjęcie. Ale z opisu wygląda, że będziesz potrzebował widelca ze sterówką 1 1/8", piwotami, o skoku 80-100mm. Do 600zł sensownie wygląda http://tinyurl.com/nk4nabb Gorzej, jeśli stery w Twoim rowerze to 1". Skoro masz znajomego, który zna się na rowerach, niech zmierzy sterówkę. To rozwieje wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birkin Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Już do niego napisałem i jak znajdzie chwile to sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Do 600zł sie coś wynajdzie, napisz do tego sklepu to fenthin podął link, na pewno cos dla ciebie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birkin Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Mam potwierdzenie; sterówka 1 1/8". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michasas Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Witam. To samo pytanie, z tym, że do roweru: Merida TFS-100D z 2009r. Czy geometria ramy bardzo się zmieni na niekorzyść/korzyść w przypadku wsadzenia amortyzatora 100mm (fabryka dała amor 80mm)? Osobiście nie znam się wcale, wiedza tylko teoretyczna, wiec proszę o podpowiedź czego szukać. Jaki model, marka, typ itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birkin Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Chciałbym kupić jakiś powietrzny amor w takiej cenie jednak ciężko jest znaleźć pod v-brake'i więc chyba zostanie mi tylko sprężynowy. Znalazłem jeden powietrzny http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/amortyzatory-widelce/amortyzator-rst-aerial-bialy-23399.html czy mimo wszystko lepszy bedzie http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/amortyzatory-widelce/amortyzator-rock-shox-xc30-tk-coil-26-100-canti-disc-czarny-28960.html lub inny Rock Shox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 http://allegro.pl/rock-shox-reba-100-world-cup-26-carbon-w-wa-i4989459080.html choć nie mieści sie w budżecie warto sie tym zainteresować. A z tych co podałeś zdecydowanie XC32, jednak jest to sprężynowiec i może być kłopot z dobraniem sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.