Skocz do zawartości

[piasta] poszukiwany bezgłośny bębenek

Tofi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś spotkał się z piastami które są pozbawione wszelkiego dźwięku? W obecnym rowerze mam właśnie tego typu piastę i myślałem nas zastosowaniem takiej w zapasowym zestawie kół. Problemem jest brak jakichkolwiek oznaczeń i znaków szczególnych. Piasty są po prostu czarne. To co je wyróżnia to gumowe osłonki/uszczelnienia na stożkach. Przednia piasta wygląda kropka w kropkę jak ta http://www.chainreactioncycles.com/brand-x-road-hub-front/rp-prod48622 stąd wnioskuję, że tył będzie również z Brand X tylko gdzie znaleźć te piasty?

Bębenki w najtańszych piastach Shimano są bezgłośne. Niby cykają, ale w praktyce tego nie słychać. Np. w RM30.

Poprostu wydaje mi się, że w tanich piastach, które mają słabą sprężynę zapadek będzie cisza. A im lepsza piasta, tym lepszy mechanizm sprzęgła i większy hałas.

A jakieś namiary na piasty Brand X? Możliwość bezkarnego używania myjki ciśnieniowej przemawia jednak za pójściem w tym kierunku.

Bębenki w najtańszych piastach Shimano są bezgłośne. Niby cykają, ale w praktyce tego nie słychać. Np. w RM30.
W moich piastach nic nie cyka, więc to raczej nie kwestia sprężyny. Może smar, ale puki działają nie zamierzam do nich zaglądać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...