Marcin9 Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Witam Poszukuje amortyzatora do 1000zł Najlepiej żeby był nowy ale może być używany. Skok 100mm Mocowanie do hamulców tarczowych Oś najlepiej 15mm Rurka sterowa tapered Koła 29" Najlepiej gdyby amortyzator był w kolorze czarnym Moja waga to około 90kg Co sądzicie o tym amortyzatorze? http://allegro.pl/rock-shox-reba-rl-29-dual-air-15mm-tapered-i4942481835.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Jeśli opis jest prawdziwy w sensie stanu technicznego to bardzo dobra oferta. Jest zadbana ale i tak jak coś to powinieneś zrobić serwis tym bardziej, że gość robił coś czego nie powinien czyli "psiukał" Brunoxem. No i oczywiście policz czy nie braknie Ci rury sterowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Dlaczego brunox nie wskazany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Z tą regulacją skoku przez zmianę ciśnienia, to trochę poszedł po bandzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Dlaczego brunox nie wskazany ? Bo wypłukuje olej/smar. A do czyszczenia wcale nie trzeba żadnych specyfików, wystarczy szmatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Ale nie zawadzi kilka kropel raz na jakiś czas, by wypłukać syf. Ale kilka kropel dosłownie. Można też stosować olej do tłumika. W tej rebie na 80% braknie ci rury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Amortyzator będzie używany z ramą Accent Peak 29 (http://velo.pl/czesci/ramy/accent/peak-29-0) Główka 100mm mostek 40-50mm więc raczej wystarczy. Wiecie może ile kosztuj serwis tego amortyzatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Jak sam sobie zrobisz to tyle co zakup oleju. Chyba, że cieknie to dojdą jeszcze uszczelki. W serwisie to juz zależy gdzie zaniesiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 W serwisie to trzeba liczyć z 80-100zł. Jeżeli opis jest zgodny z rzeczywistym stanem, to całkiem dobra okazja. Po zakupie nowego nowego widelca lepiej jest zrobić mu serwis, bo dzisiaj sprzęt często wychodzi z fabryki z brakami w smarowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Blokadę skoku na goleni można wymienić na manetkę? A może lepszym wyborem będzie nowy Epicon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Co ja bym dał aby mieć tego typu blokadę a nie tę zakichaną manetkę. Epicon nie ma startu do Reby. Jest dobry i tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Czyli warto kupić Rebe? Do ilu warto licytować? Ile kosztuje nowa Reba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Nowej takiej (DualAir) już nie kupisz. Chyba, że gdzies jeszcze pojedyńcze sztuki sie walają po sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Co lepsze solo air czy dual air? Z którego roku może być ta Reba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Do ilu warto licytować? Osobiście dałbym sporo ponad limit bo jestem fanem dual air. Rok nie ma znaczenia Po naklejkach obstawiam 2012r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Wiesz może gdzie można znaleźć instrukcje serwisowe tego amortyzatora? Właśnie ktoś kupił ten amortyzator Macie jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Ciekawe jak wytarł pokrętło blokady robiąc jedyne 2kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Ja tylko ciągle słyszę, że Epicon nie dorównuje Rebie, ktoś jeździł na Epiconie z nowym tłumikiem i regulacją niskiej kompresji? Ja taki zakupiłem do swojego projektu 27,5 i mam nadzieję, że już niedługo będę mógł rozwiać kilka wątpliwości, w porównaniu do Epicona 2011 jest podobno przepaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Jeździłem na takim Epiconie u kumpla w 29er. Co prawda trochę za mocno napompowanym pode mnie, ale powiem tak. Działa on lepiej niż Epicon SF-11. Do pracy Manitou Minute z ABS+ jednak brakuje. Czułość na małe nierówności jest mniejsza, duże łyka całkiem dobrze. Nie ma efektu przelatywania przez skok jak w SF-11. Regulacje działają dobrze, wyczuwalnie. Oba pokrętła mają kliki, więc łatwo kontrolować ustawienie i można trafić w ustawienia początkowe jak nowe nam nie przypasuje. Przy taper i QR15 sztywność jest OK, nie można nic zarzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Co do Reby to tu była oferta dual air i dlatego napisałem, że "nie ma startu". W starszych wersjach Epicona daje się odczuć sporą różnicę bo sam na niego ochotę miałem. Obecne Reby to już dla mnie nie to samo i raczej na pewno bym wersji solo nie kupił do HT a właśnie najnowszego Epicona. Do tego na sztywnej osi i nic więcej nie potrzebuję. Obecne Reby to najbardziej przereklamowany wideł niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 A pozycz 200 zl . Na allegro jest marzocchi LR TPR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam chciałem go kupić , rozmawiałem z sprzedawca moim zdaniem nie warto amortyzatora kupować ma co najmniej 3 lata i pisał ze nigdy go nie serwisował , chciałem kupić ,ale wole dołożyć do nowego te 500 zł i mieć pewność co mam . sam jestem ciekaw jego stanu w "środku" . pozdro' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Reba wróciła na allegro Od sprzedającego dostałem info ze ostatni serwis robił na początku 2013. Przejechał na tym amortyzatorze 7 maratonów. Co lepiej kupić rebe za 1050zł czy nowego epicona za 1150zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Napisz do Piotrka z Activii, a kupisz Epicona taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.