Skocz do zawartości

[Amortyzator] Do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli opis jest prawdziwy w sensie stanu technicznego to bardzo dobra oferta. Jest zadbana ale i tak jak coś to powinieneś zrobić serwis tym bardziej, że gość robił coś czego nie powinien czyli "psiukał" Brunoxem. No i oczywiście policz czy nie braknie Ci rury sterowej.

Napisano

Z tą regulacją skoku przez zmianę ciśnienia, to trochę poszedł po bandzie...

• Mod Team
Napisano

Ale nie zawadzi kilka kropel raz na jakiś czas, by wypłukać syf. Ale kilka kropel dosłownie. Można też stosować olej do tłumika. W tej rebie na 80% braknie ci rury.

Napisano

W serwisie to trzeba liczyć z 80-100zł.

Jeżeli opis jest zgodny z rzeczywistym stanem, to całkiem dobra okazja.

Po zakupie nowego nowego widelca lepiej jest zrobić mu serwis, bo dzisiaj sprzęt często wychodzi z fabryki z brakami w smarowaniu.

Napisano

Do ilu warto licytować? 

Osobiście dałbym sporo ponad limit bo jestem fanem dual air. Rok nie ma znaczenia ;) Po naklejkach obstawiam 2012r.

Napisano

Wiesz może gdzie można znaleźć instrukcje serwisowe tego amortyzatora?

Właśnie ktoś kupił ten amortyzator :bye2:

Macie jakieś inne propozycje? 

Napisano

Ja tylko ciągle słyszę, że Epicon nie dorównuje Rebie, ktoś jeździł na Epiconie z nowym tłumikiem i regulacją niskiej kompresji? Ja taki zakupiłem do swojego projektu 27,5 i mam nadzieję, że już niedługo będę mógł rozwiać kilka wątpliwości, w porównaniu do Epicona 2011 jest podobno przepaść ;)

Napisano

Jeździłem na takim Epiconie u kumpla w 29er. Co prawda trochę za mocno napompowanym pode mnie, ale powiem tak. Działa on lepiej niż Epicon SF-11.

Do pracy Manitou Minute z ABS+ jednak brakuje.

Czułość na małe nierówności jest mniejsza, duże łyka całkiem dobrze. Nie ma efektu przelatywania przez skok jak w SF-11. Regulacje działają dobrze, wyczuwalnie. Oba pokrętła mają kliki, więc łatwo kontrolować ustawienie i można trafić w ustawienia początkowe jak nowe nam nie przypasuje.

Przy taper i QR15 sztywność jest OK, nie można nic zarzucić.

Napisano

Co do Reby to tu była oferta dual air i dlatego napisałem, że "nie ma startu". W starszych wersjach Epicona daje się odczuć sporą różnicę bo sam na niego ochotę miałem. Obecne Reby to już dla mnie nie to samo i raczej na pewno bym wersji solo nie kupił do HT a właśnie najnowszego Epicona. Do tego na sztywnej osi i nic więcej nie potrzebuję. Obecne Reby to najbardziej przereklamowany wideł niestety.

Napisano

Witam chciałem go kupić , rozmawiałem z sprzedawca moim zdaniem nie warto amortyzatora kupować  ma co najmniej 3 lata i pisał ze nigdy go nie serwisował , chciałem kupić ,ale wole dołożyć do nowego te 500 zł i mieć pewność co mam . sam jestem ciekaw jego stanu w "środku" . pozdro'

Napisano

Reba wróciła na allegro :w00t:

Od sprzedającego dostałem info ze ostatni serwis robił na początku 2013.

Przejechał na tym amortyzatorze 7 maratonów.

Co lepiej kupić rebe za 1050zł czy nowego epicona za 1150zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...