Skocz do zawartości

[Amortyzator] Do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Poszukuje amortyzatora do 1000zł 

Najlepiej żeby był nowy ale może być używany.

Skok 100mm

Mocowanie do hamulców tarczowych 

Oś najlepiej 15mm

Rurka sterowa tapered

Koła 29"

Najlepiej gdyby amortyzator był w kolorze czarnym

Moja waga to około 90kg

Co sądzicie o tym amortyzatorze?

http://allegro.pl/rock-shox-reba-rl-29-dual-air-15mm-tapered-i4942481835.html

Jeśli opis jest prawdziwy w sensie stanu technicznego to bardzo dobra oferta. Jest zadbana ale i tak jak coś to powinieneś zrobić serwis tym bardziej, że gość robił coś czego nie powinien czyli "psiukał" Brunoxem. No i oczywiście policz czy nie braknie Ci rury sterowej.

Ja tylko ciągle słyszę, że Epicon nie dorównuje Rebie, ktoś jeździł na Epiconie z nowym tłumikiem i regulacją niskiej kompresji? Ja taki zakupiłem do swojego projektu 27,5 i mam nadzieję, że już niedługo będę mógł rozwiać kilka wątpliwości, w porównaniu do Epicona 2011 jest podobno przepaść ;)

Jeździłem na takim Epiconie u kumpla w 29er. Co prawda trochę za mocno napompowanym pode mnie, ale powiem tak. Działa on lepiej niż Epicon SF-11.

Do pracy Manitou Minute z ABS+ jednak brakuje.

Czułość na małe nierówności jest mniejsza, duże łyka całkiem dobrze. Nie ma efektu przelatywania przez skok jak w SF-11. Regulacje działają dobrze, wyczuwalnie. Oba pokrętła mają kliki, więc łatwo kontrolować ustawienie i można trafić w ustawienia początkowe jak nowe nam nie przypasuje.

Przy taper i QR15 sztywność jest OK, nie można nic zarzucić.

Co do Reby to tu była oferta dual air i dlatego napisałem, że "nie ma startu". W starszych wersjach Epicona daje się odczuć sporą różnicę bo sam na niego ochotę miałem. Obecne Reby to już dla mnie nie to samo i raczej na pewno bym wersji solo nie kupił do HT a właśnie najnowszego Epicona. Do tego na sztywnej osi i nic więcej nie potrzebuję. Obecne Reby to najbardziej przereklamowany wideł niestety.

Witam chciałem go kupić , rozmawiałem z sprzedawca moim zdaniem nie warto amortyzatora kupować  ma co najmniej 3 lata i pisał ze nigdy go nie serwisował , chciałem kupić ,ale wole dołożyć do nowego te 500 zł i mieć pewność co mam . sam jestem ciekaw jego stanu w "środku" . pozdro'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...