Andys Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Wymieniłem RR 2,1 na RoRo 2,25 i zrobił się inny rower . Co prawda oprócz opon, zmieniłem też gripy ze starego roweru i przełożyłem do testu rogi (z których praktycznie nie korzystam, a w 26er łapałem za nie na każdej asfaltowej prostej). Ból rąk, o którym pisałem, zniknął. Nie wiem, czy zasługą są większe opony, czy stare gripy, ważne że problem z drętwieniem rąk, przeminął. Ustawienia kierownicy pozostały bez zmian, płaszczyzna utworzona z końcówek kierownicy i jej części środkowej (tej w uchwycie mostka), stanowi jedną linię z rękami (nie zginam rąk w nadgarstkach) Krótko mówiąc, gięcie kierownicy 12 stopni jest prostopadłe do linii utworzonej przez ręce od dłoni, aż po ramiona (inaczej nie potrafię tego opisać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Dobrze rozumiem, że nie miałeś rogów to ręce bolały, a założyłeś to przestały mimo, że ich nie używasz? To wskazuje jednoznacznie na za długą kierownicę po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andys Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Wiesz, tak naprawdę, myślę że rogi niewiele mają z tym wspólnego. Po prostu, zmieniłem 3 rzeczy na raz, więc ciężko jednoznacznie odpowiedzieć, co rozwiązało problem. Na 90% to zasługa opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Sorry, za mały offtop, ale Twoje dwa poprzednie posty przypominają mi stwierdzenie mojego kolegi z pracy. "Jak masz w domu psa, to kuna nie przyjdzie bo się boi kota" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andys Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Trochę racji to masz. Zapomniałem napisać, że wymiana opon poprawiła również tytułowy problem z bujaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi