cannondale300 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Witam potrzebuje pomocy kupiłem nowy mostek i ma o 1 cm szersze mocowanie. czy może tak być ?? co moge zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Raczej nie jaki model mostka Źle zrozumialem,myślałem ,że o średnice mocowania ci chodzi. Ale raczej problemów być nie powinno 1 na 4cm mostka ponad sterówka to nie tragedia,Nie martw się Edytowane 30 Grudnia 2014 przez llancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cannondale300 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 https://plus.google.com/photos/109545638938266741206/albums/6098649351892931937?authkey=CLmfhNL00KaQHA oto jak mniej więcej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Masz rure sterową 1 cal a msotek pewnie na 1 1/8. Musisz kupic adapter/dorobić tuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 @Up jak nie rozumiesz to nie pisz wiesz ile centymetrów róznicy w średnicy miedzy 1' a 1,1/8 ? 0.3 cm bodajze. Jemu chodzi o to ,że ma wyższy mostek i mu sięga nad sterówke. Ale raczej możesz tak jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 ''Witam potrzebuje pomocy kupiłem nowy mostek i ma o 1 cm szersze mocowanie. czy może tak być ?? co moge zrobić.''Widzisz to gdzieś tutaj napisane ? Jest różnica pomiedzy szersze a wyższy czy chociażby dłuższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cannondale300 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 nie chodzi o średnice tylko o wysokość nowy ma 5 cm a stary miał 4cm u rura była docięta pod 4cm czy tak moge założyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 W takim wypadku tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 ''Witam potrzebuje pomocy kupiłem nowy mostek i ma o 1 cm szersze mocowanie. czy może tak być ?? co moge zrobić.'' Widzisz to gdzieś tutaj napisane ? Jest różnica pomiedzy szersze a wyższy czy chociażby dłuższe Tez na początku nie zrozumialem, ale wystarczylo uzyć móżgu,policzyć średnice obu sterówek itd itp. i wyszlo ze koledze chodzilo o wysokosc co potwierdził rysunkiem a ty i tak nie zorientowałeś się Tak mozna spokojnie jezdzic z mostkiem 5cm na rurce 4cm bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 31 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 A jak dociągnie stery przy zbyt krótkiej sterówce? Jeśli ma podkładki dystansowe, które może zdjąć to ok, jeśli nie to jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 A jak dociągnie stery przy zbyt krótkiej sterówce? Wystarczy dać dłuższą śrubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Wystarczy dać dłuższą śrubę. Wystarczy bez mostka dac top cap,i skręcać srube mocno,wtedy gwiazda sie wyciągnie do gory,potem z mostkiem nowym bedzie bez problemu bo bedzie wyżej. Juz tak nie raz robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Wystarczy bez mostka dac top cap,i skręcać srube mocno,wtedy gwiazda sie wyciągnie do gory Trochę pod prąd, no i przyznam że to trochę wbrew idei zapięcia się gwiazdki w rurze. Jak już to przepchnąć w dół i założyć od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Heh,mozliwe raz tak robilem (kiedys jak stery dokrecalem do mi gwiazdka ponad sterówke wyszla :/) a raz jak chcialem obciac sterówke to wkręciłem śrube od top capa,popukałem młotkiem i wtedy moglem ucinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cannondale300 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 (edytowane) z tą śrubą też miałem problem ale już mam dłuższą // jedyne co to 5cm adapter musze sobie kupić Edytowane 31 Grudnia 2014 przez cannondale300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Juz tak nie raz robilem Heh,mozliwe raz tak robilem (kiedys jak stery dokrecalem do mi gwiazdka ponad sterówke wyszla Trochę konsekwencji. jedyne co to 5cm adapter musze sobie kupić A po co? Jeżeli brakuje 1cm to jaki adapter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cannondale300 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 adapter z 1cala na 1 1/8 mój ma 4 cm i jest za krótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 31 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Wystarczy dać dłuższą śrubę. Racja, nie przemyślałem sprawy do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi