kamil13898 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Który wybrać http://allegro.pl/mtb-27-5r-silverback-slade-deore-xcr-air-wyprzedaz-i4935406008.html http://allegro.pl/romet-rambler-r-line-29-1-0-deore-raidon-wyprzedaz-i4938191195.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 To , żeś strzelił W jednym masz koła 29'' w drugim 27,5'' Jeśli mam taki wybór to biorę 29er . Wygląd to kwestia gustu więc nie komentuje Romet ma zdecydowanie lepszy amortyzator . Piasty są na równym poziomie lecz w 29 mocowanie na tarczę masz na śruby zdecydowanie wolę takowe rozwiązanie . 29 ma gorszą przerzutkę z tyłu za to minimalnie lepszą z przodu. Manetki te same. Korbę ma lepszą 29 ponad to ma 42T nie 44T dla mnie to + Suport ten sam Hamulce i jeden i drugi model ma hydrauliczne 27.5 ma o klasę wyższe . Z obręczami nie wiem . Z oponami to zależy do czego mają być stosowane w 27.5 masz firmowy mostek i kierownicę . W 29 masz tapered :-) Łańcuch tu nwm bo w 29 napisali zwykły KMC . Podsumowując 29er ma jednak lepszy osprzęt . Jeśli rama 17 '' w 29 jest na ciebie dobra to bierz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Który wybrać silverback ma zdecydowanie lepszą geometrię, prygotowaną pod jazdę sportową. Slade będzie zwinniejszy, pozycję na nim bedziesz miał bardziej wyciągniętą. Minusem w Silverback-u jest brak głowki taperowanej co przy kole 27,5" może w przyszłości stanowić problem z wymianą amortyzatora. Jeżeli szukasz roweru do jazdy rekreacyjnej to moim zdaniem Romet będzie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil13898 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 super dzięki za odpowiedź chyba się skuszę na 29er Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.