niedzwiedzXX Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Witam, posiadam starą ramę rowerową która z tyłu nie ma mocowania na hamulec, otwór jest skierowany ku górze. Na ten czas, stworzyłem taki o to patent który się oczywiście sprawdza bezproblemowo ale jednak chciałbym spróbować dowiercić ten otwór. Spotkał się już ktoś z taką modyfikacją? Czy ta rureczka wytrzyma w przyszłości po wierceniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Zbyt dużego otworu nie można wiercić bo za mocno osłabisz tą poprzeczkę. Mocowanie ideologicznie typowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niedzwiedzXX Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Srednica zewnętrzna tej rozpórki to 13mm, otwór powinien mieć 6mm, opłaca się wiercić? Rama oczywiście stalowa. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez niedzwiedzXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
headbanger Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Jeśli mnie pamięć nie myli to w starej kolarce, na której jeździłem jakieś 20 laty temu hamulec tylny był mocowany właśnie tak jak chcesz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niedzwiedzXX Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedź, w takim razie, w sumie, zostawiam takie rozwiązanie. Skoro działa to po co kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi