shivetay Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Witam Chciałem wymienić w swoim rowerze tylny napęd. Zakupiłem: kasetę Shimano DEORE CS-HG61 9rz 12-36T klamkomanetki SHIMANO ALTUS ST-M370 3x9. Jaką dobrać do tego przerzutkę?, z tematu [Napęd]Wymiana napędu w kilku zakresach cenowych taka mnie zainteresowała RD M592. Czy to będzie ze sobą jakoś grało? Pomijam łańcuch i koło i ew całą resztę, bo to już załatwię na miejscu w sklepie. No chyba, że polecacie coś jeszcze zakupić na własny koszt.
tobo Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Tak, będzie grało. Jeśli definitywnie tak ma wyglądać osprzęt to mogą być klamkomanetki, jeśli nie to lepiej kupić osobno manetki i dźwignie hamulcowe pozostawiając sobie pole manewru co do wyboru hamulców (np hydraulicznych w przyszłości, z którymi te klamkomanetki nie będą współpracować).
shivetay Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Napisano 29 Grudnia 2014 super dzięki za odpowiedz. Chwilowo nie mam zamiaru zakładać hydraulicznych hamulców, więc wybór manetek był czysto wizualny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.