Skocz do zawartości

[rama] Giant AluxX i AluxX SL

LifeIsGood

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów! Ostatnio zaciekawił mnie pewien problem. A mianowicie: przeglądałem stronę internetową Gianta i przy ofercie pewnego roweru górskiego przy specyfikacji natknąłem się na informację: Aluminium AluxX klasa wyczynowa. Jest jeszcze AluxX SL i to jest wytrzymalsza wersja zwykłego AluxX'a i jeśli podstawowa wersja jest "Wyczynowa" i montowana w większości rowerów to SL jest niezniszczalna? Jak to jest z tą wytrzymałością? Czy rzeczywiście jest wyczynowa? Wydaje mi się że to pic na wodę ale chciałbym poznać opinię kogoś obeznanego w tym temacie..

Napisano

montowana w większości rowerów to SL jest niezniszczalna?

Będzie, jeśli nie będziesz używał roweru i nie zawali się na niego dach pomieszczenia w którym będziesz trzymał sprzęt :) 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Za katalogirm Gianta na rok 2014:

ALUXX SLR:

- stop 6011A,

- przekroje o 20% cieńsze niż w ALUXX SL,

- formowanie FluidForming, PressForming,

- spwanie gładkie (spawanie dwukrotne z ręcznym piaskowaniem) oraz cienkie (indywidualne dopasowanie łączenia rur ograniczjące materiał spawu).

ALUXX SL:

- stop 6011,

- podwójne cieniowanie,

- formowanie PressForming, WarmForming, FluidForming,

- spawanie standardowe (dwukrotne spawanie bez piaskowania/szlifowania), spawanie gładkie.

ALUXX:

- stop 6061,

- pojedyncze cieniowanie,

- formowanie głównie PressForming,

- głównie spawanie standardowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...