LifeIsGood Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Witam forumowiczów! Ostatnio zaciekawił mnie pewien problem. A mianowicie: przeglądałem stronę internetową Gianta i przy ofercie pewnego roweru górskiego przy specyfikacji natknąłem się na informację: Aluminium AluxX klasa wyczynowa. Jest jeszcze AluxX SL i to jest wytrzymalsza wersja zwykłego AluxX'a i jeśli podstawowa wersja jest "Wyczynowa" i montowana w większości rowerów to SL jest niezniszczalna? Jak to jest z tą wytrzymałością? Czy rzeczywiście jest wyczynowa? Wydaje mi się że to pic na wodę ale chciałbym poznać opinię kogoś obeznanego w tym temacie..
LifeIsGood Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Napisano 29 Grudnia 2014 Tak samo wytrzymała tylko lżejsza? Czyli wersja SLX to odchudzona SL tak? A ogólnie te ramy są wytrzymałe?
tobo Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 montowana w większości rowerów to SL jest niezniszczalna? Będzie, jeśli nie będziesz używał roweru i nie zawali się na niego dach pomieszczenia w którym będziesz trzymał sprzęt
LifeIsGood Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Napisano 29 Grudnia 2014 Taki okrutny dla roweru nie jestem
jarbla Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Za katalogirm Gianta na rok 2014: ALUXX SLR: - stop 6011A, - przekroje o 20% cieńsze niż w ALUXX SL, - formowanie FluidForming, PressForming, - spwanie gładkie (spawanie dwukrotne z ręcznym piaskowaniem) oraz cienkie (indywidualne dopasowanie łączenia rur ograniczjące materiał spawu). ALUXX SL: - stop 6011, - podwójne cieniowanie, - formowanie PressForming, WarmForming, FluidForming, - spawanie standardowe (dwukrotne spawanie bez piaskowania/szlifowania), spawanie gładkie. ALUXX: - stop 6061, - pojedyncze cieniowanie, - formowanie głównie PressForming, - głównie spawanie standardowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.