Skocz do zawartości

[piasta]piasta pod QR15

Green7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Budżet możliwie jak najmniejszy.Otworów 36.Zwykłe szprychy.Kolor najlepiej czarny.Do wyboru tylnej piasty to jeszcze nie doszedłem.

Napisano

Jak najbardziej ma to sens.

Jeżeli składasz rower i nie masz tarcz to możesz zobaczyć sobie piastę Shimano HB-M618. Chyba najtańsze rozwiązanie.

• 5 tygodni później...
Napisano

Jeśli kupujesz piastę Shimano to dolicz sobie cenę 2 kluczów do konusów, w tym przypadku niestandardowych (powyżej 20mm). Wszystkie piasty Shimano są fabrycznie za mocno skręcone i trzeba samemu wyregulować luz. A klucze i tak się sprzydadzą potem do serwisu piasty, który trzeba co jakiś czas zrobić.

Napisano

Czy warto kupić piastę ORBITAL 15mm 2014?Czy podczas zaplatania koła pod nową piastę trzeba brać nowe szprychy czy można wykorzystać obecne?

Napisano

Czy warto kupić piastę ORBITAL
 Osobiście nie korzystałem z produktów tej firmy ale słyszałem dobre opinie o Octane.

Czy podczas zaplatania koła pod nową piastę trzeba brać nowe szprychy czy można wykorzystać obecne?
Jak maja tej samej wysokości kołnierz to powinny pasować ale szprychy dobiera się pod daną obręcz i piastę.
Napisano

skąd wzięłeś takie informacje?

aa już widzę wrower.pl ten to potrafi głosić herezje, już w paru tematach spalono go tutaj na stosie za pisanie bzdur

herezje rodem z wrower.pl i powtarzane na zasadzie kopiuj/wklej na internetach...

Dodam że ten koleś już w kilkunastu tematach na tym forum został spalony na stosie...

Napisano

Pierwszy link ze sklepu jaki mi wpadł pod kursor:

Mocowanie tarczy: IS - 6 śrub (standard)

I nie zaglądam na stronę wrower.pl z tego samego powodu co napisałeś ;)
Gwoli ścisłości - sam używam 6 śrub ale warto zrozumieć o co chodzi w razie czego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...