emer Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Jak powinna być ustawiona kierownica - poziomo, lekko w dół, jako przedłużenie mostka ... ? Klamkomanetki - jako przedłużenie poziomu i równolegle do górnej części kierownicy czy lekko zadarte do góry (ja tak lubie - choć MPluto mówi że nie), czy jest różnica miedzy campa a shimanowskie w ich mocowaniu (kąty wzgledem kierownicy). Moze jest gdzies opis stosowny ? Jakiś link ...
KubaWinter Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Campa w Instrukcji podaje sposób mocowania klamek - nie mogą być zamocowane wysoko na kierownicy. Co do samej kierownicy to najniższa część baranka (czyli ta pozioma skierowana do tyłu jego część) powinna być skierowana minimalnie do dołu. Przynajmniej ja się z takimi radami spotkałem w kilku realcjach ustnych i kilku ulotkach sprzętu.
bombal Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 ja mam ustawioną kierownicę dolną częścią baranka poziomo do podłoża ale nie wiem czy tak dobrze ja tak jeżdżę i mi wygodnie
Klosiu Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 Bo to zalezy od kierownicy. Przeciez one sie mocno roznia ksztaltami miedzy soba. Generalna zasada jest taka, ze stare glebokie baranki ustawia sie z opadajaca gorna czescia i pozioma dolna, a nowoczesne kompakty przewaznie odwrotnie, czyli z gora zblizona do poziomu, a dolem opadajacym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.