urg Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Zakupiłem torbę podsiodłową Merida S-Bag II. Pasowała mi wymiarami, pojemnością i ilością kieszonek. Miała też "szybkie mocowanie" na którym mi zależało - często zostawiam pod sklepem rower, zabierając graty ze sobą. po zakupie okazało się że nijak nie pasuje do obecnego siodełka : Do tej pory korzystałem z torebek z klipem np. torebki z lidla, topeak wedgepack a podkusiło mnie na t-fix meridy :/ Do posiadaczy torebek meridy z mocowaniem t-fix - rozumiem że powinno bez problemu w pół sekundy włozyć pod kątem zapięcie między pręty przekrecić, tak żeby pręty weszły pomiedzy plastiki mocowania, zapiąc rzep i gotowe? rozwiązania widzę 2 - 1-wyrzucić torebkę, 2-wyrzucić siodełko 2. jeżeli wyrzucić siodełko to umyśliłem sobie takie:DDK FM-3252 lub DDK-373 lub Selle Royal Mach nie mam szans na pomacanie tych siodełek. myślałem jeszcze nad siodełkami Meridy - Savio i Panaro Czy do tych siodełek będzie pasowac to mocowanie torebki? Czy po prostu do każdego siodełka pasuje a ja mam jakieś nietypowe/stare? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 rozwiązania widzę 2 - 1-wyrzucić torebkę, 2-wyrzucić siodełko Jeżeli siodło pasuje pod Twoje cztery litery To zdecydowanie opcja nr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urg Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 pasować pasuje, ale jest stare, ceratowe i od jakiegoś czasu myślę o zmianie. więc może nadarzyła się okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Tylko nie myśl o zmianie na "jakieś tam siodełko" tylko zmierz wzdłuż i w szerz to które masz i kup przynajmniej o zbliżonych wymiarach i podobnej twardości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urg Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 jasna sprawa - nie kupię czegoś po czym oczy mi wyjdą po przejechaniu 40km pytam o te dziadowskie pręty - czy to mocowanie t-fix pasuje "po prostu" do dzisiejszych siodeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.