Skocz do zawartości

[amortyzator]przód do 1100zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. z racji, że muszę odłożyć składanie roweru dopiero na sezon 2016 :/ postanowiłem wymienić amortyzator w Kandsie. Planuje nabyć go na przełomie marca, więc spokojnie fundusze się znajda. Amortyzator ma służyć do lekkiego ścigania (mam na myśli serie wyścigów gogolMTB). Ważę aktualnie 68, ale w sezonie potrafię zejść do 65kg nawet. także tej granicy bym się trzymał. Ośka standardowa 9mm (chyba, że się mylę :P). Pytanie czy jest sens pakować się w SR Epicona czy są jeszcze jakieś sensowne propozycje pod rozmiarowke 1 1/8"? Dobrze byłoby gdyby amortyzator był czarny.

po co do Kandsa taki drogi amor? odkładaj spokojnie te 3-4k i wtedy poluj na okazje, szybciej znajdziesz sobie porządny sprzęt :)
Bo jak kupi lepszego nie Kands'a na kole 26" z gorszym amorkiem to będzie mógł przełożyć do niego lepszy. Taki amorek można też wykorzystać w rowerze na kołach 27,5". Zależy na co pozwoli nam podkowa. Tak przykładowo ;)

Oprócz Epicona warto chyba też rozważyć RST First 26 Air  czy Manitou Tower LTD. Tyle że Maniek to "minimalnie" większe pieniądze (cena dystrybutora 1199zł) i skok 120mm.

Epicon nie jest złym widelcem, ale w tej cenie jednak ustępuje Rebie czy Minute.

Jeżeli byś dogadał się z Piotrem (ACTIVIA), na jakąś fajną ofertę to możesz wziąć i na pewno nie będziesz zawiedziony. Po przesiadce z fabrycznego widła z Kandsa to i tak będzie luksus.

Tylko pamiętaj, żeby zakupić też pompkę do amorka.

Ja bym kupił używany amortyzator klasy Epicon/Recon. Wydasz około 500 złotych, resztę zostawisz na nowy rower. Jeśli mądrze kupisz, to przez rok nic wielkiego Ci się z tym amortyzatorem zapewne nie stanie i sprzedasz ze "stratą" 100-200 złotych.

Np. http://allegro.pl/sr-suntour-epicon-26-9mm-blokada-idealny-i4928098394.html

Pod kątem marca 2015 trochę teoretyzujemy na pusto. Do tego czasu sporo może się zmienić :)

Roweru nie mam zamiaru sprzedawac. Predzej wpadnie nowa rama. Dlatego wydaje mi sie, że kupno takiego amortyzatora nie jest wcale glupia decyzja. Wlasnei zastanawiam sie nad uzywka, ale jednak co nowy to nowy. Spytam sie Piotra odnosnie Epicona. Poki co, dziekuje za porady :).

Jeżeli byś dogadał się z Piotrem (ACTIVIA)

O dzięki Ci dobry człowieku :thumbsup:  Bo się zastanawiałem co Puklus miał na myśli pisząc to:

Jeżłei chodzi o epicona Avtivia przed końcem roku ma promocje i ciekawe cent, warto sie zapytać

PS. @Puklus, faktycznie. Mój błąd. Może dlatego że sam szukam czegoś czym będę mógł zastąpić mojego Kamienio Wstrząsa :P A może dlatego że Minute jest dedykowany do AM a nie XC/XCM przez co mi umknął :sweat:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...