walus24 Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Witam. z racji, że muszę odłożyć składanie roweru dopiero na sezon 2016 :/ postanowiłem wymienić amortyzator w Kandsie. Planuje nabyć go na przełomie marca, więc spokojnie fundusze się znajda. Amortyzator ma służyć do lekkiego ścigania (mam na myśli serie wyścigów gogolMTB). Ważę aktualnie 68, ale w sezonie potrafię zejść do 65kg nawet. także tej granicy bym się trzymał. Ośka standardowa 9mm (chyba, że się mylę ). Pytanie czy jest sens pakować się w SR Epicona czy są jeszcze jakieś sensowne propozycje pod rozmiarowke 1 1/8"? Dobrze byłoby gdyby amortyzator był czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wxp Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 po co do Kandsa taki drogi amor? odkładaj spokojnie te 3-4k i wtedy poluj na okazje, szybciej znajdziesz sobie porządny sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Po co do tej ramy?? Po to żeby był i robił to co ma robić. Co to jakichś zakaz jest?? Epicon to bardzo dobry wideł i do takich zastosowań w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Jeżłei chodzi o epicona Avtivia przed końcem roku ma promocje i ciekawe cent, warto sie zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 po co do Kandsa taki drogi amor? odkładaj spokojnie te 3-4k i wtedy poluj na okazje, szybciej znajdziesz sobie porządny sprzęt Bo jak kupi lepszego nie Kands'a na kole 26" z gorszym amorkiem to będzie mógł przełożyć do niego lepszy. Taki amorek można też wykorzystać w rowerze na kołach 27,5". Zależy na co pozwoli nam podkowa. Tak przykładowo Oprócz Epicona warto chyba też rozważyć RST First 26 Air czy Manitou Tower LTD. Tyle że Maniek to "minimalnie" większe pieniądze (cena dystrybutora 1199zł) i skok 120mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Jeno tower ma 29". Tower to minuta na 29". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Epicon nie jest złym widelcem, ale w tej cenie jednak ustępuje Rebie czy Minute. Jeżeli byś dogadał się z Piotrem (ACTIVIA), na jakąś fajną ofertę to możesz wziąć i na pewno nie będziesz zawiedziony. Po przesiadce z fabrycznego widła z Kandsa to i tak będzie luksus. Tylko pamiętaj, żeby zakupić też pompkę do amorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Ja bym kupił używany amortyzator klasy Epicon/Recon. Wydasz około 500 złotych, resztę zostawisz na nowy rower. Jeśli mądrze kupisz, to przez rok nic wielkiego Ci się z tym amortyzatorem zapewne nie stanie i sprzedasz ze "stratą" 100-200 złotych. Np. http://allegro.pl/sr-suntour-epicon-26-9mm-blokada-idealny-i4928098394.html Pod kątem marca 2015 trochę teoretyzujemy na pusto. Do tego czasu sporo może się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Roweru nie mam zamiaru sprzedawac. Predzej wpadnie nowa rama. Dlatego wydaje mi sie, że kupno takiego amortyzatora nie jest wcale glupia decyzja. Wlasnei zastanawiam sie nad uzywka, ale jednak co nowy to nowy. Spytam sie Piotra odnosnie Epicona. Poki co, dziekuje za porady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Jeżeli byś dogadał się z Piotrem (ACTIVIA) O dzięki Ci dobry człowieku Bo się zastanawiałem co Puklus miał na myśli pisząc to: Jeżłei chodzi o epicona Avtivia przed końcem roku ma promocje i ciekawe cent, warto sie zapytać PS. @Puklus, faktycznie. Mój błąd. Może dlatego że sam szukam czegoś czym będę mógł zastąpić mojego Kamienio Wstrząsa A może dlatego że Minute jest dedykowany do AM a nie XC/XCM przez co mi umknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 No tak bo do XC obecnie jest r7 dla ludzi o małej grawitacji i marvel o większej To są bardzo zacne, proste i piknie działające widelce ale ich cena zazwyczaj już nie jest taka pikna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walus24 Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Amortyzator dotarł dzisiaj. Pięknie się prezentuje moim zdaniem, pozostaje już tylko jego montaż . Z czystym sumieniem moge polecić sklep Activia, fachowa pomoc i świetny kontakt . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.