przemek2106 Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Wraz z nowym rokiem czyli za kilka dni wprowadzam się do Olsztyna w celach zarobkowych i rozwojowych.Nikogo w tym mieście nie znam i szukam kogoś do wspólnej jazdy- płeć bez znaczenia. W metryce mam osiągnięty 24lvl. Idzie zima i wiele osób ma martwy sezon, a jeśli spadnie śnieg to ja także, bo na chwilę obecną poruszam się tylko crosem, więc wąski bieżnik przy małym śniegu to już dla mnie sezon martwy. Chciałbym też dowiedzieć się gdzie można znaleźć ciekawą lekką trasę 20-30km? Może przed zima(śniegiem) zdążę jeszcze poznać trochę terenu.
Mod Team mrmorty Napisano 27 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2014 siem, jestem co prawda obecnie w górach, ale koledzy właśnie mnie poinformowali, że Warmię zasypało więc niestety się trochę spóźniłeś. Co do ustawek to odezwij się na priv - dodam Cię do różnych grup rowerowych.
przemek2106 Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 ehhh no to peszek:( Ale pytanie o trasy ciągle aktualne.
SySy1912 Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 W samym Olsztynie możesz pojeźdźić przy jeziorze długim są tam ścieżki rowerowo-spacerowe. Podobnie kawałek dalej przy jeziorze ukiel a jak chcesz bardziej w teren to las miejski. Z drugiej strony miasta okolice wsi bartąg i dalej na ruś i las warmiński
jacaloczek Napisano 2 Stycznia 2015 Napisano 2 Stycznia 2015 W Olsztynie jest o tyle fajnie, że można objechać praktycznie całe miasto w okół i nie trzeba wracać tą samą ścieżką. Ja np często najpierw jadę na Bartąg potem w strone uniwerka, plaża miejska ( jezioro ukiel), przez likusy i do lasu miejskiego. Tylko powrót juz trzeba przez miasto (chyba). Ogólnie jeżeli lubisz śmigać po lesie itp to jest tego trochę do objechania. Gorzej jest wtedy jak chcesz pojechać dłuższą trasę szosą, bo nasze asfalty nie rozpieszczają.
przemek2106 Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Napisano 2 Stycznia 2015 Jak tylko pogoda dopisze, tzn bez wiatru i śniegu to pojadę zobaczyć na ten Bartąg- trasa chyba ciekawa bo wszędzie o nim wspominają. Dziury na drodze to żadna nowość dla mnie 95% przebytych tras to szosa. Lasy w moim wypadku to zależy jakie podłoże, żebym sie crosem nie zapadał. Jak na razie wszystko mi się w Olsztynie podoba. Duża ilość ścieżek w samym mieście czym jestem zaskoczony, jednak zapalonych rowerzystów widziałem znikomą ilość, a praktycznie dwóch może trzech. Chyba więcej ludzi spotkałbym w lasach na eMTeBekach. Jakiegoś crosa pewnie ciężko bd spotkać bo słyszałem że w Olsztynie gdzie tylko chciał bym się dostać, to zawsze pod górkę. Ale w Olsztynie jestem trzeci dzień i jak na razie objeździłem trochę miasta i okolice jeziora Długiego. W Nowy Rok w tamtych okolicach widziałem ogrom biegaczy. Na rozruszanie 80-90km pykneło, bo nie skasowałem licznika.
Mod Team mrmorty Napisano 3 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2015 w tej chwili koledzy śmigają na szosie bo w lesie bagno
Mod Team adamos Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2015 Olsztyniaki, podpowie ktoś gdzie to dokładnie?Bywam czasami w Olsztynie, rzadko z rowerem, ale jak już go zabiorę, to chciałbym się tam kiedyś wybrać.
Mod Team mrmorty Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2015 Bike Park Wąwóz (BPW) a zawodnik to Bartek Męziński Wpadaj na wiosnę to Cię oprowadzę
Mod Team adamos Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2015 O, dzięki mrmorty Będę prawdopodobnie na dłużej (ok. tydzień) już na przełomie lutego i marca. Nie znam jeszcze dokładnego terminu, ale jak będę wiedział, to się do Ciebie zgłoszę.
Mod Team mrmorty Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2015 luty/marzec to będzie paciaryga w lesie... W maju byś przyjechał jak będzie sucho Ogólnie miejscówka jest w Lesie Miejskim jakieś 200 metrów za strzelnicą LOK. Trza się orientować na stację Orlen(tam też jest CEIK) na wylocie z Olsztyna w kierunku Dywity/Bezledy i za stacją jakieś 100 m po lewej stronie będzie leśna gruntówka, gdzie będą też kierunkowskazy na strzelnicę.
Mod Team adamos Napisano 11 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2015 Być może będę też na dłużej w okolicach czerwca, jak rodzinka z zagramanicy zjedzie.
SySy1912 Napisano 13 Stycznia 2015 Napisano 13 Stycznia 2015 A czy ta miejscówka z filmu to nie są przypadkiem okolice Kielar??
Mod Team adamos Napisano 13 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2015 Nie podejrzewam, żeby mrmorty się mylił co do lokalizacji tego zawijasa, no ale to już są Wasze rewiry a nie moje
Mod Team mrmorty Napisano 14 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 14 Stycznia 2015 okolice Kielar a może i masz rację, bo gdyby to była końcówka wąwozu, to mielibyśmy na dole Łynę. No ale na Kielarach to za dużo do pojeżdżenia nie ma, więc i tak siłą rzeczy trzeba jechać na BPW, albo najlepiej na 550-tkę(czarne trasy).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.