krzesieg Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 witam, kupiłem rower z hamulcami slx i mam go w wersji angielskiej - czyli tylny hamulec przy lewej rece. Ponieważ zawsze miałem odwrotnie chciałem się poradzic czy jest możliwość przemiany samych tłoczków aby prawą klamką hamować tylne koło? Boje sie rozbierać w ciemno, a z tego co widze w sklepach to zwykle jest sprzedawany cały zestaw. pozdrawiam krzesieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 odkręca się przewody i zamienia, to tyle. Oczywiście potem trzeba odpowietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Jak wyżej.Może nawet uda się nie zapowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Wymagane minimum to 1 oliwka na hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzesieg Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 ok, dzieki za pomoc, bede probowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Jeśli będziesz uważał by przy wyciąganiu przewodu z dźwigni nie prysnął z niego płyn to na 99 procent nie musisz przeprowadzać procedury odpowietrzania. Ja przed dokręceniem w takim przypadku przewodu do klamki wpuszczam zawsze odrobinę płynu do gniazda w klamce (dźwignię przy montażu warto trzymać z gniazdem pionowo do góry) i jedną krople na koniec przewodu. Ten dodatek płynu uszczelnia połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzesieg Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 (edytowane) zrobione :-) kropelka płynu mi wyciekła z 1 klamki, ale wygląda, że jest ok, jak się ociepli to wypróbuje. dzięki za pomoc - polecam ten film, jeśli ktoś będzie miał podobny problem Edytowane 28 Grudnia 2014 przez krzesieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi