Skocz do zawartości

[hamulec] hydrauliczny na przod

Avalanche

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly problem i zwracam sie do was o pomoc. Jaki hamulec hydrauliczny wybrac na przod, ma byc oczywiscie dwu tłoczkowy. Mam ograniczone fundusze wiec moge wybierac miedzy hayes 9, shimano deore m535, magura Julie, no i jakimis modelami Grimeca i Formuli( o tych dwoch ostatnich nie mam bladego pojecia). Moge na to przeznaczyc 300 PLN wiec jak sie rozeznaje to moge kupic nowe hamulce deore ale czytalem o nich pare nieciekawych opinii, no a reszte to raczej uzywane. Jaki hamulec byscie polecili?, przeznaczenie to XC w ostrych warunkach.

Schwefel odpaliłem strone shimano, rzeczywiście zaciski różnią się kształtem i wyglądem zewnętrznym, przyznaje racje, ale chodzi mi o konstrukcje tłoczka.Na pdf na stronie Shimano zacisk nie jest rozebrany do końca( składa sie z dwóch połówek) i tak naprawde niewiadomo jak to wygląda w środku. Być może mechanizm w środku jest inny niż w poprzednim modelu a być może jest taki sam, ja swoje porównanie oparłem na myśli: jeśli hamulce działają bardzo podobnie to wielkich zmian tam nie ma. No ale zrobił sie lekki OT tak czy inaczej polecam 535 jako dobry hamulec.

Jaki hamulec byscie polecili?, przeznaczenie to XC w ostrych warunkach.

jeśli w ostrych warunkac to 180mm 203 nie ma co kupować, bo ona jest do dh i fr. Tobie nie potrzeba tak wielkich tarcz. Black ze 180 wytrzyma, a na bedziesz miał spokój z grzaniem się hamulca i fadingiem na dłuższych zjazdach ;)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...