spajderp Napisano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Witam planuje wymiane hamulców i niewiem na które się zdecydować , magura mt8 czy nowe xtr9000 ? Jeżdże głównie na maratonach xc w wielkopolsce i dolnyśląsk zależy mi na niezawodnosci i w miare lekkiej wadze z tego co czytałem w sieci serce podpowiada magure a rozum xtra o ile serwis xtr bezproblemowy to z magura jest słabo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeps Napisano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Magury pięknie wyglądają. Niestety miałem z nimi kilka razy niemiłe przeżycia i zdecydowanie polecam XTR'a. Tutaj tylko trzeba uważać bo bardzo często fabrycznie zalany XTR jest zapowietrzony Nie wiem dlaczego tak jest ale na 10 kompletów XTR'a nowego musieliśmy 8 odpowietrzać.Może to dziwne jak na tak wysoki model Hamulców ale klamki Magury spotkałem, które strasznie skrzypiały Jeździłem na rowerach, które miały po kolei modele MT i żadne ale to żadne nie przypadły mi do gustu. Co innego Magura Marta SL - to były świetne hamulce!No i to co sam już podkreśliłeś to dostępność części i serwis. Shimano wygrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spajderp Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Miagury to co napisałeś piękne carbon no i waga ale w razie problemów lipa... w sieci ciężko coś znaleźć a do xtr jest wszystko zostaje przy xtr-e ...dzięki za podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.