Skocz do zawartości

[rower] Trek superfly 8 - czy warto?

leniwyzaskroniec

Rekomendowane odpowiedzi

O widelczyk dbam w następujący sposób:

Po jeździe dość intensywnej - wycieram go dokładnie czystą szmatką bawełnianą ze wszelkiego brudu następnie spryskuje go w bardzo małej ilości spray'em Brunox Deo i kilka razy dociskam przedni widelec , po czym reszki (już niewidoczne) usuwam papierowym ręcznikiem - po prostu wycieram nim cały widelec i ... rowerek idzie na ścianę.

pozdrowionka

Drugie pytanie do Ciebie ile warte są takie koła zdjęte z nowego roweru i jakie można kupić lepsze za te pieniądze. I czy zmiana kół ma jakiś wpływ na gwarancję, bo to różnie mogą traktować jako zmianę specyfikacji roweru etc.

Wartość tych kół jak i innych Bontiego jest... dziwna :) Nie wyobrażam sobie stawiania na równi cenowej np podstawowych kół szosowych Treka i takich np Maviców Aksium :)

Ile są warte niskie modele kół B? Ja bym ich nie kupił, ot i tyle. 

• 3 tygodnie później...

Tobo, czy te usterki związane z bębenkiem i naciągiem szprych w kołach Bontrager'a dotyczą tych konkretnych (Mustang Elite TLR) czy też innych?

Kupiłem SF 9.8 z Mustangami Pro z prostymi szprychami i zastanawiam się czy już się zacząć bać? :-)

Pozdrawiam

Dominik

A byłbyś w stanie podać jakąś kwote w którą celować, tak abym ani ja ani kupujący nie czuł poszkodowany ;) Czy cena 1000zł jest mocno przesadzona, bo koła chciałbym sprzedać, jednak nie mam porównania i nie wiem za jaką kwote wystawić, a ceny katalogowej jakoś znaleźć nie moge.

Po opiniach jakie tu padły nie są warte takiej kwoty :P Za 1k(może ciut więcej) można złożyć solidne i w miarę lekkie koła na komponentach DT :)

Cześć  :) pozwolicie że się dopiszę :P też planuję kupić rower   niby do podobnych celów by się na nim wyszaleć właśnie w terenie a zarazem wyskoczyć w trasę gdzieś  pozwiedzać troszku turystycznie i mam nieco zbliżone „parametry „ też myślałem nad tym modelem i  jeszcze mnie zainteresował mocno , specialized ROCKHOPPER EXPERT 29” 2015r co wy na to ? w sklepie go mocno polecali właśnie  podobnie jak tego treka ,z treka chyba zrezygnuję , tylko nigdy nie miałem styczności z osprzętem SRAM  jakiej klasy sprzęt robią ? porównywalny / lepszy od shimano warto się w to pchać…Pozdro :) 

Ale jak można porównywać ze sobą te dwa modele??? Tego ROCKHOPPERA można porównać do x-caliber 8 Treka, ale nie do superfly 8 :P

Tym bardziej, że to w ogóle inna półka cenowa.

Polecali Speca. Jak to ich salon to zrozumiałe, że każda "sroczka swój ogonek chwali" ale jeśli nie to miałeś do czynienia z "naciąganiem" na bardzo slaby sprzęt. Tu jest tylko rama jako baza warta uwagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...