Zazi Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Mam takie pytanie do osób, które robiły tam zakupy. Czy ceny przed zalogowaniem się do sklepu są identyczne jak po zalogowaniu? W dniu dzisiejszym zauważyłem następującą sytuację. Wybrałem sobie kilka przedmiotów, zsumowałem wartość i wyszła mi kwota X. Po zalogowaniu każdy produkt, który chciałem zakupić był droższy. Ostatecznie wyszła kwota X+10euro [w obu przypadkach została uwzględniona przesyłka]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Podejrzewam, że jest to kwestia różnicy w VAT. Będąc w koszyku zmień sobie kraj dostawy na Niemcy (ceny niższe), a później na Polskę (ceny wyższe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Pamietaj, ze w Germani jest 19% vat, w PL 23%. Ceny sie zmieniaja, jak podajesz kraj dostawy. Kolega powyzej byl szybszy. Swoja droga ciekawe jak oni sie z tego vatu rozliczaja. Niemiecki fiskus, sciaga z nich 23% rejestrowanej sprzedazy do innej strefy vatu i nadwyzke, przesyla fiskusowi, w tym wypadku, w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. W sumie już wszystko jasne. Choć też zastanawiające jest, gdzie przepada różnica w VAT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 ja używam adresu bike24.com (niby to to samo) sam sklep ma u mnie ocenę 5+ mnie tez się tak dzieje jak tobie z tą ceną przyczynę wyłożyli koledzy wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Potwierdzam to co napisali koledzy powyżej. Po wybraniu adresu dostawy cena wzrasta o różnicę w Vat. Co do rozliczania podatku to na futrze, którą znalazłem, przed numerem NIP jest symbol PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 http://europa.eu/youreurope/business/vat-customs/cross-border/index_pl.htm Sprzedaż dla konsumentówJeśli sprzedajesz towary i wysyłasz je konsumentom w innym kraju UE, musisz się tam zarejestrować i pobierać VAT wg stawki obowiązującej w tym kraju - chyba że wartość Twojej sprzedaży ogółem do tego kraju w ciągu roku nie przekracza limitu ustanowionego przez ten kraj (35 tys. euro lub 100 tys. euro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.