wacky Napisano 24 Grudnia 2014 Napisano 24 Grudnia 2014 Witam, przymierzam sie do zakupu roweru do enduro. Jako, że nie jestem wysokim riderem padło na sodę, wiem, że jest krótka, ale ja mam krótkie ręce;p I tu własnie moje pytanie do riderów, którzy już ujeżdzają sodę. Chodzi o wybór rozmiaru ramy M czy L. Wzrostu mam 178 wiadomo,po bułki do sklepu też czasem trza popedalić albo do miasta lub na krótsza wycieczkę, podjazdyi zjazdy, no wiadomo. Jak myślicie jaki rozmiar będzie odpowiedni. Zawsze lepiej czułem się na mniejszych ramkach, a tu różnica pomiędzy 16 a 17,5 może nie jest duża, ale jednak jakaś jest no i 17,5 jest o kilka 2 czy 3cm dłuższa. Jakieś sugestie?
MikeSkywalker Napisano 24 Grudnia 2014 Napisano 24 Grudnia 2014 Właścicielem jestem dopiero przyszłym ale z tego co poczytałem to wnioskuję że L-ka będzie okej. Jak masz zamiar więcej jeździć czy to w enduro czy po mieście to jak najbardziej. Do jakiegoś freeride-u można by myśleć nad mniejszą ale tak nie ma co. Inną sprawą jest to że do enduro jest sporo konstrukcji które sprawdzą się lepiej niż Soda
wacky Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Napisano 25 Grudnia 2014 Przeglądałem różne konstrukcje w internecie, ale wiadomo, rower musi się swojemu riderowi podobać, a soda taka właśnie jest. Czytałem różne opinie, jedni piszą, że do enduro nie nadaje się wcale, inni, że jak najbardziej i sprawuje się zacnie. Ilu riderów tyle opini, wiadomo. Testował ktoś może te dwa rozmiary? Jak to się faktycznie sprawdza w praniu? Właścicielem jestem dopiero przyszłym czyli też masz plany zakupu sody?
MikeSkywalker Napisano 25 Grudnia 2014 Napisano 25 Grudnia 2014 No mam, więc poczytałem aż za dużo. Niemniej jednak jakbym miał kupować sprzęt do enduro wziąłbym coś lżejszego i z przerzutką z przodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.