nikodem1918 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Witam Posiadam amortyzator Fox Float 29 evolution series i mam w nim skok 100mm i chciałem się zapytać Was czy da się go wysunąć do 120mm czy jest w nim to nie możliwe ? Amortyzator mam od wczoraj, więc za dużo o nim nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Floaty mają możliwość zmiany skoku,ale najczęściej tylko w dół, czyli wersja 100 mm może być skrócona do 80. Zmiana skoku na większy wymaga wymiany tłumika. Aby się przekonać ,czy Twój ma opcję zmiany skoku ,musisz go rozebrać i sprawdzić trzpień sprężyny negatywnej w komorze powietrznej. Niewykluczone ( choć mało prawdopodobne),ze Twój był seryjnie ustwieony jako 120, wtedy możesz go "skrócić" do 100mm. http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/QuickTech/FFloatAirSpgTravelAdj.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem1918 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Już rozumiem. Trzeba sprawdzić Dziękuję bardzo za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper9 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Rozmontuj amorek i sprawdź jaki skok ma tłumik względem najmniejszej i największej-najdłuższej pozycji. Odejmując od siebie uzyskasz max skok, jednak z praktyki, uważaj niektóre tłumiki fit są źle odpowietrzone i występuje brak tłumienia w ostatniej fazie skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem1918 Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Ok sprawdzę to. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi