Wilku89 Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Mam pewien problem. Niektore firmy w niektorych ramach przy mocowaniu pionowym koszyka na bidon daja tak nisko, [w moim przypadku rama kellys magnus 06] ze po prostu po wsadzeniu bidonu w koszyk, ów bidon swoim dnem styka się z rurą dolną ramy, przez co juz mam w tym miejscu mala odprysk lakieru... Jak temu zaradzic? Jakos wyzej koszyk zamocowac[ dolna dziurke na srubke w koszyku dac na max do gory] czy moze kawalkiem detki obkleic ów miejsce wokół? Prosze o porady.
topol Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 jesli posiadasz regulacje pionowa koszyka,to proponuje go rzecz jasna troche podniesc,natomiast gdy koszyk jest "sztywny"pozostaje ci cos pokabinowac by nie ocierał o rame.Np jak juz wspomniałes,stara detka
jurasek Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 ja wszystko oklejam bidon opierając sie o rame na pewno juz niżej sie nie obsunie poza tym niejedna rysa jeszcze na twojej ramie powstanie więc tam gdzie przewidujesz że rama jest narażona na obtarcia najłatwiej jest zabezpieczyć a wystarczy opaska np z tasmy izolacyjnej która jest w sprzedaży w różnych kolorach /pod łańcuchem , pod pancerzem , pod bidonem .../ ja stosuje równiez spray na bieżąco usuwając ubytki lakieru powodzenia
Wilku89 Napisano 15 Lipca 2006 Autor Napisano 15 Lipca 2006 I chyba jurasek kupie sobie czarna tasme izolacyjną, obkleje dolna rure ramy w miejscu gdzie styka sie bidon, oraz pancerze poobklejam, by nie zostawaly otarcia. Koszyk mam sztywny topol. A moze koszyk kbixa bedzie dobry? Bo na fotach wyglada na jakby mniejszy...
Krzema Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Można podpiłować albo wywiercić nowe otwory na śruby w koszyku. Wtedy będzie wyżej i nic nie będzie obcierało. Trzeba tylko sprawdzić, czy koszyk wtedy się zmieści. Izolacja będzie wyglądać fatalnie w tym miejscu ramy.
jurasek Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 Można podpiłować albo wywiercić nowe otwory i wtym miejscu będzie rdzewiało :zonk
kadargo Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 >>jurasek podejrzewam ze ten koszyk to alu bedzie, wiec problem odpada pozdrawiam michal
Wilku89 Napisano 15 Lipca 2006 Autor Napisano 15 Lipca 2006 Dziur to ja wiericic nie bede... To mowicie ze tasma izloacyjna, czy cos w koncu innego ?
Krzema Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 ja też myśle że to koszyk z aluminium bo w większości koszyki są z tego zrobione a jak nie z aluminium to można pomalować jakimś podkładem to miejsce i też nie powinno rdzewieć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.