Skocz do zawartości

[koszyk] Problem z pionowym mocowaniem

Wilku89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pewien problem. Niektore firmy w niektorych ramach przy mocowaniu pionowym koszyka na bidon daja tak nisko, [w moim przypadku rama kellys magnus 06] ze po prostu po wsadzeniu bidonu w koszyk, ów bidon swoim dnem styka się z rurą dolną ramy, przez co juz mam w tym miejscu mala odprysk lakieru... Jak temu zaradzic? Jakos wyzej koszyk zamocowac[ dolna dziurke na srubke w koszyku dac na max do gory] czy moze kawalkiem detki obkleic ów miejsce wokół? Prosze o porady.

Napisano

jesli posiadasz regulacje pionowa koszyka,to proponuje go rzecz jasna troche podniesc,natomiast gdy koszyk jest "sztywny"pozostaje ci cos pokabinowac by nie ocierał o rame.Np jak juz wspomniałes,stara detka

Napisano

ja wszystko oklejam

bidon opierając sie o rame na pewno juz niżej sie nie obsunie

poza tym niejedna rysa jeszcze na twojej ramie powstanie

więc tam gdzie przewidujesz że rama jest narażona na obtarcia najłatwiej jest zabezpieczyć

a wystarczy opaska np z tasmy izolacyjnej która jest w sprzedaży w różnych kolorach

/pod łańcuchem , pod pancerzem , pod bidonem .../

ja stosuje równiez spray

na bieżąco usuwając ubytki lakieru

powodzenia

Napisano

I chyba jurasek kupie sobie czarna tasme izolacyjną, obkleje dolna rure ramy w miejscu gdzie styka sie bidon, oraz pancerze poobklejam, by nie zostawaly otarcia. Koszyk mam sztywny topol. A moze koszyk kbixa bedzie dobry? Bo na fotach wyglada na jakby mniejszy...

Napisano

Można podpiłować albo wywiercić nowe otwory na śruby w koszyku. Wtedy będzie wyżej i nic nie będzie obcierało. Trzeba tylko sprawdzić, czy koszyk wtedy się zmieści. Izolacja będzie wyglądać fatalnie w tym miejscu ramy.

Napisano

ja też myśle że to koszyk z aluminium bo w większości koszyki są z tego zrobione :)

a jak nie z aluminium to można pomalować jakimś podkładem to miejsce i też nie powinno rdzewieć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...