Green7 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Mam zamiar kupić rock shox xc 30.Zazwyczaj jest tam montowana sprężyna o średniej twardości.Czy jeżeli by się okazało, że by była zbyt miękka i by amortyzator dobijał to amortyzator może się uszkodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Może podaj po prostu budżet i do jakiego roweru i jazdy ma to służyć, to się być może coś ciekawego dobierze, zamiast kombinowana sprężynami w tego typu uginaczach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Do jazdy głównie po mieście, budżet możliwie jak najmniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Gdyby amortyzator co chwila dobijał to mógłby się uszkodzić. W mieście? Wątpliwe. Podaj swoją wagę i co chcesz w tym mieście robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Około 60kg, jeździć normalnie.A jak by dobił to może się rozwalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Nie ma opcji dobić XC30 przy takiej wadze. Ja mam 78kg i jeszcze nie dobiłem tego amorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Ważysz tyle co nic + jazda po mieście - co Ty tu chcesz rozwalić? Jakbyś miał ze 20 kg więcej i uprawiał jakieś skoki z wykorzystaniem miejskich przeszkód, dirt, itp. to jeszcze można by zrozumieć obawy, zwłaszcza przy używaniu tego typu taniego uginacza. Do zwykłego przemieszczania się po mieście po ulicach i DDR to w ogóle nie jest potrzebny amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Czy pod moją wagą będzie pracował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Powinien ale optymalne jest to ~75kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 A czy podczas hamowania nie będzie nurkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Przy hamowaniu każdy amor się ugina. Nie odczułem aby mój XC30 się uginał na tyle żeby nazwać to nurkowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Na to czy widelec nurkuje czy nie zależy stopień twardości sprężyny w stosunku do masy użytkownika oraz to jak producent dobrał pracę tłumienia (kompresji) widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.