Keke Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam, Poszukuję darmowej aplikacji która po rozpoczęciu mojego treningu udostępniała by na facebooku gdzie jestem i że trenuję, łatwiej byłoby zorganizować grupę znajomych do jeżdżenia. Podobnie jak w endomondo (XYZ biega, jak dotąd przebył x km), nie widzę takiej funkcji w endo, ani w stravie której używam. Nie chodzi mi o funkcję "wrzucania" treningu po jego ukończeniu, ale w trakcie. Polecono mi już garminfit, niestety jest ona płatna, a ja nie wiem jak dokonac platnosci w sklepie play oraz wolałbym najpierw sprawdzić darmowe alternatywy (jeżeli istnieją). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek77 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Jest aplikacja na Androida ktora sie nazywa GPS Logger. Moze co zadany interwal wrzucac plik GPX ale do wyboru masz tylko email, Twoje konto OSM, Dropbox, Google Docs, serwer FTP i openGTS. Moze uda Ci sie jakos zrobic, aby np Dropbox czy GoogleDocs byl umieszczany na FB. Jest jeszcze polska aplikacja CycleDroid. Wiem, ze na opcje udostepniania na FB, ale nie korzystam z niej. Wydaje mi sie, ze to jest po skonczeniu treningu. Musialbys sprawdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 MotionX-GPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Dobry wieczór Proste... Przed wyjazdem udostępnij swój profil Endo na FB z hasłem jadę, jadę, odpal apkę i w drogę... Udost: www-endomondo-com/profile-NumerTwojegoProfilu (jeśli publiczny) i widać ("aktualnie jedzie"). Kiepsko bo kiepsko, ale widać i.... Kiszka w sumie... Dlaczego kiszka? W wyjazdach nie liczę na spotkania tych, który siedzą w chałupach przed monitorami. Nie ma co kombinować. Lepiej się spiknąć na wyjazd ze znajomymi wcześniej niż liczyć, że będą akurat siedzieć na Fejsie i śledzić ... ;-) Wesołych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 W sumie to tak też można robić, ale wolałbym to robić automatycznie. Czasami ciężko się zgadać żeby każdemu pasowało a tak jakby widzieli że zaraz będę w mieście to by się zawsze ktoś znalazł. Znalazłem apkę która ma tą funkcję w wersji darmowej - rutastic road bike. Testowałem dopiero na sucho i działa tak jak powinna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wymiennik Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Dot. Endomondo. Proszę mi tak łopatologicznie wytłumaczyć jak śledzić na bieżąco trasę treningu. Włączyłem Endo, połączyłem z kontem na FB i co dalej zrobić. Dot. Runtastic - jak można śledzić na bueżąco? Gdzie to można oglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 W runtasticu jak jesteđ na stronie głównej(kokpit) to masz strumień aktywności i pod nim 3 zakładki (standardowo moi znajomi), z nich wybierasz dookoła mnie. Masz tam jakieś treningi innych ludzi, ale nie każdy udostępnia obcym mapę treningu. Treningi oczywiście oglądasz na runtastic.com na profilu danej osoby Jeżeli chcesz włączyć śledzenie u siebie to wchodzisz w ustawienia>śledzenie na żywo> i zaznaczasz odpowiednie opcje(ja np mam zaznaczone wszystko). Podczas treningu musisz mieć włączony gps(przed treningiem musi złapać lokalizację, ja to robię innym programem(gps status) oraz transmisję danych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Dzień dobry Kilka postów wyżej - aby śledzić na żywo należy wejść na profil użytkownika na stronie Endomondo. Opcji udostępniania treningu na FB w momencie jego rozpoczęcia nie udało się odszukać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wymiennik Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.