Kam29 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Często robię tam zakupy. Niestety mój bank nie ma dobrego przelicznika walut tak wiec o ile przy mniejszych zakupach jest to akceptowalne to teraz chciałbym kupić trochę więcej. Na 2000 zł stracę sporo tak więc czy znacie jakąś inną , korzystną opcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Extraks Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 To skoro Twój bank jest drogi, to może poszukaj w innym? Podobno jak się przez kantor przelewa za granicę to jest całkiem tanio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 zawsze będzię jakiś spread... nie ma rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kam29 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Niby można by było ale jakoś tak nie chce mi się za bardzo zakładać konta w innym banku. Bo po prostu nie wiem czy będzie mi potrzebne w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Załóż tymczasowe subkonto w euro do swojego konta złotówkowego (sporo banków takie coś prowadzi za darmo lub w ramach opłaty za główne konto). Kup sobie po taniości walute w kantorze czy gdzie tam chcesz i wpłać na to subkonto. Następnie zleć przelew z tego konta - unikniesz przewalutowania. Ale się trochę nachodzisz. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Extraks Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Tańszego sposobu niż przelewy przez easysend raczej nie znajdziesz. Przelew 2 tys zł będzie Cię kosztował 9 zł (tam zobacz sobie na ich stronie w zakładce opłaty i prowizje). Pieniądze dojdą na drugi dzień roboczy. Wysłane w pn dojdą na wt. Wysłane w pt dojdą na pn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 21 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Często robię tam zakupy. Niestety mój bank nie ma dobrego przelicznika walut tak wiec o ile przy mniejszych zakupach jest to akceptowalne to teraz chciałbym kupić trochę więcej. Na 2000 zł stracę sporo tak więc czy znacie jakąś inną , korzystną opcję? Walutomat.pl + darmowe konto walutowe (np. w t-mobile dawne Alior Sync) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Extraks Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Tak, tylko że to jest tworzenie niepotrzebnie dodatkowego konta, chodzenie do banku, czekanie w kolejkach... Nie każdemu się chce. A w tym ES o którym wspomniałem można załatwić wszystko w ciągu kilku minut. Dla kogoś kto ceni swój czas te kilka zł więcej nie zrobi różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzx Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Jest też skrill.com, korzystam od wielu lat, z tym że najpierw zasilasz swoje konto w skrill, a potem dopiero wypłacasz środki, co z mojego doświadczenia trwa w sumie około 4-6 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.