Antichrist Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Od 2 tygodni mam rower Kelly's Scarpe i wszystko było w najlepszym [porządku aż do dziś a własciwie az do wczoraj.Otóż wczoraj pierwszy raz złapał mnie ostry deszcz.hamulce troche zmokły i cały czas przy hamowaniu piszczały.Dojechałem do domu schowałem rowerek do szopy i dziś postawnowilem wybrac sie na wycieczke.I tu pojawia się moj problem.Cały czas gdyzaczynam hamowac ze średnią siłą to tylnie hamulce mi piszczą.Przednie są w porządku a tylnie piszcza niemilosiernie.O dziwo jak hamuję ostro to nie piszcza w ogole tylko jak srednio i przez dluzszy czas jak trzymam manetke wcisnieta.Co to może byc?
Dzida Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Dłuugie hamowanie> Klika długich hamowań. Tyle długichi mocnych hamowań ile dasz rade.
Gryzon Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Albo ustaw klocki w ten sposób aby przednia część klocków dotykała wcześniej obręczy czyli jak siedzisz na rowerze to od góry powinny wyglądać tak: / \ może taka operacja pomoże. Mam nadzieję, że zrozumiale to opisałem
neo6 Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Kilka mocnych hamowan z duzej predkosci powinno rozwiazac sprawe, przednie Ci nie piszcza poniewaz przedni hamulec potrzebuje wiecej sily aby zatrzymac rower, a co za tym idzie szybciej sie grzeje, tylny potrzebuje na to troche wiecej czasu.
pavlitto Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 ja tez mam ten problem ale jak zahamuje kilka razy to ustepuje. a może poprostu te klocki mają jakąś wadę. najlepiej załóż jakieś inne, powtórz czynnośc i zobacz.
neo6 Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Jak ja mialem kiedys gluta to raz mi piszczalo raz nie.. czasem nie wiedzialem co sie dzieje, dobrze ze sie połamał
orlenplock Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 V-ki piszczą jak jest wilgotno. W moich lx wywaliłem oryginalne klocki i wstawiłem klocki Avida. Przestało piszczeć. Fabryczne klocki są do bani. Najtańsze jakie mogą być. Jednakowe w hamplach acery i lx.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.