Skocz do zawartości

Schwalbe Nobby Nic 29x2.35 EVO Snake Skin 2015

Shelter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich,

W kilku sklepach pojawił się nowy Nobby Nic w tytułowym rozmiarze i nowej odsłonie. Chciałbym kupić sobie opony na mieszane warunki panujące na naszym południu. Uprawiam szeroko pojętą rekreację, nie mam zacięcia w kierunku Enduro czy FR. Lubię zjechać z szutrów i wjechać na szlak. Obecnie na obręczach DT Swiss 533D mam założone opony Continental X King 29x2.2 w wersji zwijanej. Opony fajnie spisują się w suchych warunkach, są do tego bardzo szybkie. Wydaje mi się, że nie sprawdzą się wiosną na wypadach w polskie góry. Rozważałem budżetowe rozwiązanie w postaci wymiany jedynie przedniej opony na Continentala Mountain King 29x2.2 lub 29x2.4, również w podstawowej wersji zwijanej i przeglądając oferty natknąłem się na nową propozychę Schwalbe. Swego czasu na rowerze Ghost AMR miałem poprzedni wzór tych opon w rozmiarze 26x2.25, były niezłe jednak w tylnej oponie niszczyły się szybko klocki - temat znany powszechnie.

Czy ktoś z Was miał okazję widzieć, testować tę nową oponę. Jak jest jej realna szerokość i wysokość? Jakie są praktyczne różnice między starym a nowym wzorem bieżnika?

Pozdrawiam,

Konrad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...