TPD Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Witam w downhillu jestem początkujący ogólnie przez ostatnie moje lata jeździłem dosyć sporo km w terenie i po szosie ogólnie jakieś zjazdy lekkie skoki miałem ramę z giant escaper 17" bodajże, tylko że z seryjnych części w tym rowerze była tylko rama ogólnie uczyłem się na niej jeździć po terenie niestety pękła swoje przeszła ogólnie bardzo lubię downhill i chciałbym kiedyś zacząć uprawiać to "zawodowo" aczkolwiek jak na razie nie pozwalają na to pieniądze chciałbym złożyć rowerek do zjazdów jakiś w górach lekkich skoków do ok 2-3m ogólnie to będzie moja pierwsza taka opcja żeby skakać,zjeżdzać i uczyć się potrzebowałbym złożyć rower tak żeby wytrzymywał takie zjazdy skoki i w przyszłości złożyć downhillówkę z prawdziwego zdarzenia co byście polecili za ramę używaną w dobrym stanie od 300 do 500 zł mam wzrostu 195 cm wagę 105kg części i resztę już sam sobie ogarnę ale problem mam z ramą rozglądałem się po olx i innych alledrogo czytałem opinie i natrafiłem na takie modele ram Duncon Cocker Leader Fox Dragstar nie moge ich nigdzie dostać w dobrym stanie pozatym zależało by mi na tym żeby rama była duża i była możliwość wsadzenia opony 2.5 na dużej kostce jakieś rady ? modele
Mod Team mrmorty Napisano 18 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 18 Grudnia 2014 Słuchaj, jeśli nie zaczniesz stosować interpunkcji i ortografii, to o następną poradę poprosisz już na innym forum
MikeSkywalker Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Ja bym szukał coś stalowego - NS Core, Surge. Jak chwilowo nie ma nic na aukcjach i w ogłoszeniach to nie ma rady, trzeba czekać bo nowy Surge to ponad tysiąc. Rozmiar największy czyli L bo chyba tylko w dwóch wychodziły. Ewentualnie może jakiś używany Hornet, też da radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.