Skocz do zawartości

[wyprawa] Polska- Rzym 2015 (lipiec)

Lis3k92

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Goral96

Dajesz świetne propozycje, świetnie planujesz trasę. Ja póki co zajmę się przygotowaniem swoich rzeczy, bo nie mam nic.Zaczynam od podstaw, tzn od kupowania roweru, bagażnika, sakw. Gdy już to skompletuję, zrobię ze dwie dwudniówki , żeby się wkręcić. Jeśli nie zbiorę odpowiedniej ilości pieniędzy do lipca, to sprzedam coś z roweru. I pieniądze będą ;)

Romanek wejdź na tą stronę na fb, którą wrzucił kriskris , napisz do niego , a Kris ( jeśli się da ) wtedy zrób konwersację związaną z nas trzech - wtedy chyba będzie prościej podyskutować ;)

Aha , to ten chłopak co ma trasę ustalić w porozumieniu z nami jak się nazywa , bo tu czas już się ujawnic . SPRAWDZE MAPE I PROPOZYCJE PRZEZ  WĘGRY , I CHORWACJĘ I DAM ZNAĆ . ALE WYDAJE MI SIĘ ŻE LEPIEJ BEDZIE PRZEZ CZECHY , AUSTRIA . ZAZNACZAM ŻE OD STRONY NIEMIEC WJAZD PRZEZ ALPY JEST ŁAGODNIEJSZY , WIDZIAŁEM FILM ;) ODEZWĘ SIĘ . A KOLEGA JESZCZE NIE POLUBIŁ MOJEJ STRONKI  ;( POZDRO

Gość Goral96

Kurcze, on nie jest cały czas na forum, bo zauważyłem. Wejdzie raz na dzień, albo dwa i wtedy wszystko ogarnia. Tak więc spokojnie, jak wejdzie to polubi stronkę, zrobimy konwersację, poznamy się i wszystko będziemy ustalać ;)

To nawet nie o podjazd chodzi a o ilość KM  : > .

Jutro tj. Piątek mnie nie ma gdyż idę z buta z Tychów do Wisły :). Stronkę Polubiłem,nazywam się Dawid Ro.....

+ do przejazdu przez Alpy dochodzi nam dodatkowy ekwipunek jaki będzie potrzebny na zimne noce,zimne przejazdy ,gdyż tam 20 stopni pewno nie będzie,a w nocy będzie piździło fest + jeśli ktoś ma hamulce hydrauliczne,mogą różnie działać.

Do Wiednia trasę znam,później wolałbym wbić się w Węgry , niż nadal tyrać przez Austrię gdyż to tunele < tam nie wolno rowerem> , góry , a jak się wbijemy w Węgry to skoczymy prosto przez Chorwację :). Na samym Czechy->Austria pagórki będą już was mdliły. A podjazd 1800m w 25km to jest BAAAAAAAAAAArdzo hardcorowa zabawa , i nie śmigniemy Alp w 1 dzień ani pewno w 2 ,także tutaj jest wielki szkopuł. Można się na to porwać,ale według mnie tylko w wypadku jesli się upewnimy jak to wygląda,jak wygląda ta trasa,podjazd , warunki pogodowe, bo wiadomo ,że na całej trasie będzie normalna pogoda letnie <słońce,deszcz,wiatr-na to się można łatwo przygotować >ale nie będzie ultra zimnych nocy jakie będą pewno w Alpach + nie wiadomo jaka pogoda bo to góry. 

Z forum nie zniknę :D relax.

Aktualnie to rozpocznijmy tą rozmowę na FB.

Trasę myślę,że ogarnę w Niedzielę , aczkolwiek taką + - < bardziej minus> tylko tak żebyśmy wiedzieli jak może wyglądać kilometraż, jak będzie z ukształtowaniem terenu , gdzie mogą być jakieś  mniejsze-większe wyzwania,gdzie warto by było zjechać 5km i zahaczyć o jezioro albo jakieś fajne widoczki        <ogólnie trasy wyznaczam jeziorami gdzie można się wykąpać - jak się da > warto tam nocować : ).

Myślę,że tras zrobi się pare ,ale to będą takie szlify szlify szlify : ). Gdy będziemy wiedzieli datowo jak to będzie wyglądało to w 100% ---> couchsurfing , może się zgłosi ,a raczej bym był tego pewien - pare osob ktore nas przenocują  i dadzą się wykąpać + nakarmią : ) Wiadomo.

Pozdrower! :D 

Gość Goral96

Hej, podaj mi na priv link do konta na fb , zaprosze Cie i bedziesz pisal z nami, bo wieczorkiem otwieram konwersacje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...