czaro33 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 witajcie! Chciałem zapytać się jakich aplikacji rowerowych używacie? Czy znacie jakieś naprawdę fajne, które mają dużo rozbudowanych opcji?? Ja słyszalem o app4bike i cycleDroid, polecacie? Moze jakies inne?? Pozdrawiam
Kaczorak Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Ja polecam apke o nazwie "Strava". Jest jeszcze Endomondo, Runtastic Road Bike, Ride with GPS.
chudeusz09 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisz jeszcze na jaki system bo na przykład stravy nie ma na WP.
thomasz Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 ja uzywam stravy na ihpone + web przegladarka na PC
czach Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisz jeszcze na jaki system bo na przykład stravy nie ma na WP.Jest nieoficjalna aplikacja Stravo.
Mod Team Pixon Napisano 18 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 18 Grudnia 2014 Napisz jeszcze na jaki system bo na przykład stravy nie ma na WP. Masz plusa ode mnie i to ogromnego!!!! Dzięki temu już wiem, że Lumia 930 nie jest dla mnie. Ufff dzięki chłopie Ja oczywiście używam Stravy
tomeeek07 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Ja polecam świetną aplikację o której tu jeszcze nikt nie wspomniał: www.sports-tracker.com Aplikacje można zainstalować nawet na telefony z Symbianem! Używam jej od ponad roku i spełnia wszystkie moje wymagania.
chudeusz09 Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Masz plusa ode mnie i to ogromnego!!!! Dzięki temu już wiem, że Lumia 930 nie jest dla mnie. Ufff dzięki chłopie Ja oczywiście używam Stravy Ale żeby nie było, można sobie eksportować ślad z endo do stravy . Chociaż wiem, to nie to samo....
MikeSkywalker Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Ja słyszalem o app4bike Reklamujesz app4bike cokolwiek to jest? Tematów o apkach jest wiele na forum.
cinek1987cinek Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Ja używam Endomondo z Polar WearLink i sobie chwalę. Nie wiem dlaczego inni narzekają na nią.
Elf259 Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Ja moge od siebie polecic swietna apke OsmAnd - mapy z mozliwoscia pokazania aktualnej pozycji, zapisywanie ulubionych miejsc, wyznaczanie trasy przez wbudowane navi i co dla mnie najwazniejsze - sa to mapy offline. Na moim Galaxy Ace 2 dzialaja w miare sprawnie.
rstachura1 Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Ja używam Endomondo i Sports Tracker, dają radę w całej rozciągłości tematu
yakuza79 Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Ja używam Endo na Iphonie, działa bez zarzutu. Ślad wrzucam też do Stravy.
marekw Napisano 20 Grudnia 2014 Napisano 20 Grudnia 2014 Chyba można zamknąć temat, skoro wszystkie aplikacje wymienione i wszyscy generalnie zadowoleni
czach Napisano 20 Grudnia 2014 Napisano 20 Grudnia 2014 ehlo, MotionX-GPS (przy czym wyrosłem już z aplikacji rowerowych na smarfony ;-))
mp3playerfan Napisano 25 Grudnia 2014 Napisano 25 Grudnia 2014 Witam W temacie Endomondo to w Amazon AppStore można ściągnąć Endomondo Sports Tracker PRO oraz kilka innych ciekawych gier za free z okazji świąt. Więcej szczegółów na: http://www.komputerswiat.pl/nowosci/aplikacje/2014/51/amazon-rozdaje-prezenty---kilkadziesiat-aplikacji-za-darmo!.aspx W wersjach dla androida. Endomondo ściągnąłem i działa. Wesołych świąt
czaro33 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Napisano 5 Stycznia 2015 Reklamujesz app4bike cokolwiek to jest? Tematów o apkach jest wiele na forum. app4bike to zapewne aplikacja. Pytam, nie reklamuje. Czy ta strava ma własne trasy? chodzi mi o to, czy ona proponuje jakieś trasy własne trasy w Polsce i czy np. można się przez nią umawiać na tripy z innymi rowerzystami? Pytam bo testowałem to app4bike (za darmo jeszcze można póki nie ruszy) i ona miała takie opcje. Ta strava wydaje sie fajna ale to jest cos bardziej pokroju endomndo co?
arek_wro Napisano 5 Stycznia 2015 Napisano 5 Stycznia 2015 Endomondo jest bardziej uniwersalne jeśli chodzi o sporty, a strava w zasadzie skupia się na rowerze i bieganiu. Dla mnie najważeniejszą zaletą Stravy jest jej rosnąca popularność oraz tzw. segmenty. Segment to dowolnie wyznaczony odcinek na asfalcie lub w terenie, na którym każdy kto nim przejedzie ma automatycznie mierzony czas i wrzucany jest do rankingu. Dodatkowo możesz sobie analizować i porównywać się do innych osób które przejechały ten segment widząc gdzie jechałeś szybciej a gdzie wolniej niż inni. Taki segment może sobie stworzyć każdy i jest to świetne narzędzie do mierzenia swoich postępów. No i nic nie daje takiej satysfakcji jak strzelenie KOMa, czyli wykręcenie najlepszego czasu. Wciąż korzystam z Endomondo, ale to Strava jest dla mnie zdecydowanie najlepszą aplikacją rowerową.
Noculak Napisano 5 Stycznia 2015 Napisano 5 Stycznia 2015 Używam Stravy i Endomondo, ale najczęściej włączam tylko Stravę, bo Endo na moim Desire X działa makabrycznie (strasznie wolno, samo uruchomienie trwa ok. 10 sekund).
mexon Napisano 9 Stycznia 2015 Napisano 9 Stycznia 2015 Ja jeżdżę z Mountain Bike. Testowałem różne inne ale ta aplikacja jest dla mnie zdecydowanie naj. Oprócz całego mnóstwa funkcji (także mapy off line), wykresów i statystyk pokazuje aktualną wysokość n.p.m. a co za tym idzie np. dzienne przewyższenia z wykresami. No i oczywiście wszystko można wrzucić do sieci na swoje konto.
jarbla Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Endomondo ma tę przewagę nad konkurencją, że da się uruchomić na prawie każdym telefonie wyposażonym w moduł GPS. Są wersje na Androida, iOS, Windowsy, BlackBerry, Javę i Symbiana. Przy odrobinie wysiłku da się podobno uruchomić na Bada http://tizen-centrum.pl/Endomondo-twoj-osobisty-trener a także na MeeGo oraz na Maemo http://talk.maemo.org/showthread.php?p=1326126#post1326126 . Ostatnio pojawiła się wersja na Tizen (na razie na zegarki). Chyba żadną inną aplikację nie da sie odpalić na tylu systemach operacyjnych.
Gość forestowy Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Przetestowałem wszystkie najpopularniejsze i Strava jest bezkonkurencyjna. Istnieją do tego genialne pluginy pokroju veloviewer. Z tym że nie używam apki tylko importuje z dane automatycznie z Garmina. Genialnie rozwiązanie.
Blackj Napisano 25 Stycznia 2015 Napisano 25 Stycznia 2015 Strava posiada możliwość robienia i przypinania zdjęć do mapy/lokalizacji tak jak jest to w sport trackerze ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.