Skocz do zawartości

[Aplikacje rowerowe] jakie polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witajcie! Chciałem zapytać się jakich aplikacji rowerowych używacie? Czy znacie jakieś naprawdę fajne, które mają dużo rozbudowanych opcji?? Ja słyszalem o app4bike i cycleDroid,  polecacie? Moze jakies inne?? Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Napisz jeszcze na jaki system bo na przykład stravy nie ma na WP.

Masz plusa ode mnie i to ogromnego!!!! Dzięki temu już wiem, że Lumia 930 nie jest dla mnie. Ufff dzięki chłopie :D

Ja oczywiście używam Stravy

Napisano

Ja polecam świetną aplikację o której tu jeszcze nikt nie wspomniał: www.sports-tracker.com

Aplikacje można zainstalować nawet na telefony z Symbianem! :D Używam jej od ponad roku i spełnia wszystkie moje wymagania.

Napisano

Masz plusa ode mnie i to ogromnego!!!! Dzięki temu już wiem, że Lumia 930 nie jest dla mnie. Ufff dzięki chłopie :D

Ja oczywiście używam Stravy

Ale żeby nie było, można sobie eksportować ślad z endo do stravy ;). Chociaż wiem, to nie to samo....
Napisano

Ja moge od siebie polecic swietna apke OsmAnd - mapy z mozliwoscia pokazania aktualnej pozycji, zapisywanie ulubionych miejsc, wyznaczanie trasy przez wbudowane navi i co dla mnie najwazniejsze - sa to mapy offline. Na moim Galaxy Ace 2 dzialaja w miare sprawnie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Reklamujesz app4bike cokolwiek to jest? Tematów o apkach jest wiele na forum.  

app4bike to zapewne aplikacja. Pytam, nie reklamuje. Czy ta strava ma własne trasy? chodzi mi o to, czy ona proponuje jakieś trasy własne trasy w Polsce i czy np. można się przez nią umawiać na tripy z innymi rowerzystami? Pytam bo testowałem to app4bike (za darmo jeszcze można póki nie ruszy) i ona miała takie opcje. Ta strava wydaje sie fajna ale to jest cos bardziej pokroju endomndo co?

Napisano

Endomondo jest bardziej uniwersalne jeśli chodzi o sporty, a strava w zasadzie skupia się na rowerze i bieganiu. Dla mnie najważeniejszą zaletą Stravy jest jej rosnąca popularność oraz tzw. segmenty. Segment to dowolnie wyznaczony odcinek na asfalcie lub w terenie, na którym każdy kto nim przejedzie ma automatycznie mierzony czas i wrzucany jest do rankingu. Dodatkowo możesz sobie analizować i porównywać się do innych osób które przejechały ten segment widząc gdzie jechałeś szybciej a gdzie wolniej niż inni. Taki segment może sobie stworzyć każdy i jest to świetne narzędzie do mierzenia swoich postępów. No i nic nie daje takiej satysfakcji jak strzelenie KOMa, czyli wykręcenie najlepszego czasu. Wciąż korzystam z Endomondo, ale to Strava jest dla mnie zdecydowanie najlepszą aplikacją rowerową.

Napisano

Używam Stravy i Endomondo, ale najczęściej włączam tylko Stravę, bo Endo na moim Desire X działa makabrycznie (strasznie wolno, samo uruchomienie trwa ok. 10 sekund).

Napisano

Ja jeżdżę z Mountain Bike. Testowałem różne inne ale ta aplikacja jest dla mnie zdecydowanie naj. Oprócz całego mnóstwa funkcji (także mapy off line), wykresów i statystyk pokazuje aktualną wysokość n.p.m. a co za tym idzie np. dzienne przewyższenia z wykresami. No i oczywiście wszystko można wrzucić do sieci na swoje konto.

Napisano

Endomondo ma tę przewagę nad konkurencją, że da się uruchomić na prawie każdym telefonie wyposażonym w moduł GPS.

Są wersje na Androida, iOS, Windowsy, BlackBerry, Javę i Symbiana.

Przy odrobinie wysiłku da się podobno uruchomić na Bada

http://tizen-centrum.pl/Endomondo-twoj-osobisty-trener

a także na MeeGo oraz na Maemo

http://talk.maemo.org/showthread.php?p=1326126#post1326126 .

Ostatnio pojawiła się wersja na Tizen (na razie na zegarki).

Chyba żadną inną aplikację nie da sie odpalić na tylu systemach operacyjnych.

Gość forestowy
Napisano

Przetestowałem wszystkie najpopularniejsze i Strava jest bezkonkurencyjna. Istnieją do tego genialne pluginy pokroju veloviewer. Z tym że nie używam apki tylko importuje z dane automatycznie z Garmina. Genialnie rozwiązanie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...