Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@Lextalionis @pecio @ernorator

Jak się w NW zablokuje pokrętło, to wystarczy tą dźwignią do zwalniania linki pomerdać w jedną i drugą stronę, jednocześnie pociągając linkę. Po kilku próbach puści. Od lat jeżdżę tylko w butach NW więc mam to już przerobione. ;) Fabryczne wiązanie poddaje się w MTB szybko, bo to zwykły sznurek, ale o tym też już gdzieś pisałem - wystarczy je wtedy wymienić na naciąg do rakiet badmintona. 

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 2
Napisano

Potwierdzam naciąg do rakiety działa świetnie NW Rebel. Jeździłem sporo czasu w tych Rebelach, ale jednak Shimano wygodniejsze i obecnie Rebele stoją a ja katuję Shimano XC-5

5 godzin temu, pecio napisał:

Tak NW  ma swój system  . Zresztą muszę przyznać - niezawodny . Jak coś się przycinało po "syfskiej " jeździe  to wystarczyło   przelać wodą /dmuchnąć kompresorem. 

U mnie tylko raz się zacięło. Powodem była kilkugodzinna przeprawa przez piaski. Potrzepałem i dało się odpiąć i zapiąć. Wyprałem buty w całości w pralce i problem zniknął definitywnie. Tak, że jest to całkiem solidne. 

Napisano

No to podsumowując temat pokrętła NW musiałem mieć jakiś lewy egzemplarz bo walczyłem z tym małym dynksem kilka dni na różne sposoby i nie było sposobu żeby przywrócić do życia. 

Swoją drogą jak tak teraz myślę to chyba jeszcze miałem te buty na gwarancji... 

Napisano

Dzisiaj paczka od chińczyka. Trochę pierdółek jak zapas kleju do gwintów, otulina do pancerzy (z zapasem na przyszłe pomysły), mała grzechotka i klucz do tarcz centerlock, przyrząd do ustawiania bloków (tego przez pomyłkę zamówiłem 2szt 🤦) i najważniejsze w całej paczce: mostek 100mm do testów pozycji i siodełko Ryet full carbon - zobaczymy jak to się będzie sprawdzać. 

IMG_20250407_115540.jpg

• +1 pomógł 6
Napisano (edytowane)

To się okaże :D Tak jak stoi 9.42 , bez korby , łańcucha , suportu i pedałów, więc sa duże szanse . A co do kosztów , to jak wszystko podliczę to dam znać . 

Edytowane przez marcin_ostrów