Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, Roballinho napisał:

Kupiłeś narzedzie do jednej naprawy... Spoko, też tak mam. Na szczęście niedługo ten drugi nit też puści. Nieszczęscia chodzą parami.

Właśnie mam nadzieję że jak  kupiłem  to się już nie przydaży nic takiego ;) Narzędzi ( w tym część mało żywanych) mam kilka szuflad .. Poza tym za 66PLN z zapasem nitonakrętek to są koszty  akceptowalne - serwisy z tego co widzę kasują 50-60PLN za szt.. 

Napisano

Może zwiększę sprzedawalność roweru dzięki czyściutkim i pachnącym częściom:

image.thumb.jpeg.16bddd5c55e6ce79b9e7512c877d293f.jpeg

image.thumb.jpeg.2f2fb3ddad0cbec2386b4e67a081344d.jpeg

Z tego pudełka tylko linki do projektu "Sprzedam gravela".

Lusterko dla żonki, bo ostatnio zgubiła po glebie w lesie a czapka i bandanka dla mnie - nie wiem jeszcze co pod kask będę zakładał...

• +1 pomógł 6
Napisano
2 godziny temu, spidelli napisał:

Może zwiększę sprzedawalność roweru dzięki czyściutkim i pachnącym częściom:

No a możesz się przyznać jaki masz współczynnik rowerów sprzedanych do ulepionych/pozyskanych za pierwszy kwartał 2025 i cały 2024?

Napisano

@Dokumosa Jeszcze nawet nic nie wystawiłem :) Spodziewam się jednak, że szybciej sprzedam gravela na pełnym GRX i nie wymagającego wkładu. Jak go kupiłem, stał na mechanicznej Tiagrze, teraz jest hydraulika GRX. Przerzutki mam, korbę mam... Linki dokupiłem, dorzucę nowe platformy. Ciśnienia nie mam na sprzedaż, zobaczę jak będzie :) 

Napisano
28 minut temu, smw44199 napisał:

Wieszak na rower

Ile udźwignie? Mocowanie na zwykłe kołki plastikowe czy może coś solidniejszego?

Pytam, bo mam w piwnicy taki z Decathlonu, powiesiłem na spore kołki plastikowe. Rowerów na nim nie trzymałem tylko bagażniki rowerowe na auto i tak dokładałem, dokładałem aż usłyszałem rumor w piwnicy - kołki wyjechały ze ściany...

Napisano (edytowane)

Wg producenta 25kg:

https://allegro.pl/oferta/wieszak-scienny-na-rower-uchwyt-hak-rowerowy-za-pedal-kolor-czerwony-17346012856

Zależy do czego chcesz przytwierdzić, ale jak ściana betonowa to zwykle kołki wystarczą. Za diabła tego nie wyrwiesz. Jak cegła, beton komórkowy to trzeba pokombinować, bo kołki nie zawsze trzymają. Są specjalne do cegły i betonu komórkowego. W ostateczności możesz na kotwę chemiczna wkleić jakiś pręt gwintowany a do tego nakrętka.

Edytowane przez smw44199
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Zakupowy tydzień

Bo poprzedni umar a zima jeszcze tydzień czy 2, będzie

jBOUUzN.jpg

Bo starsza wyrosła z poprzedniego i chce jeździć

ziQj5UK.jpg

Bo buty są świetne, bo była promocja, bo stare są mocno doświadczone

M7axAgE.jpg

Edytowane przez ernorator
  • +1 pomógł 8
Napisano

Kurde, lubiłem te buty NW ale po akcji z wycinaniem się z butów przez te ich pokrętła nie kupię ich więcej dopóki będą używać swojego patentu. A szkoda bo moje stopy lubią się z bardzo małym procentem obuwia 😕

Napisano

A mi bardzo pasuje to zapięcie NW. Dodatkowy plus za bezproblemową dostępność części zamiennych - jakoś jesienią zerwała mi się żyłka, raz-dwa kupiłem nową. Poprzednie buty (SH-M089) poleciały na śmietnik bo nie dało się dokupić klamry.

A tak ad topic, mocno na wyrost ale co mi tam. :D No i akurat będzie okazja przetestować obcinaczkę z Aliexpress
Screenshot_20250405_222424.thumb.jpg.89d2fe069edc9598f2d3f6c9a015396c.jpg

• +1 pomógł 7
Napisano

Mi zapięcie wytrzymało do pierwszej poważniejszej jazdy w błocie. To małe gówienko do odblokowywania żyłki się zablokowało i bez jej przecięcia nie mogłem zdjąć butów. Niestety tego elementu nie da się wymienić 😕

Napisano
12 godzin temu, smw44199 napisał:

Wg producenta 25kg:

Wygląda nieźle, podoba mi się to, że sprzedawca podkreśla fakt wymiany kołków na lepsze jako reakcję na feedback 👍 :) 

@ernorator, @Lextalionis To własny patent NW na żyłkę? Pytam z ciekawości, bo Sidi też ma własny. Jeszcze go testom błotnym nie poddawałem i raczej nie będę, bo buty eleganckie ;) Ale "chodzą" mi po głowie inne, właśnie na gorsze warunki, czy pogodowe, czy terenowe...

Napisano

Tak NW  ma swój system  . Zresztą muszę przyznać - niezawodny . Jak coś się przycinało po "syfskiej " jeździe  to wystarczyło   przelać wodą /dmuchnąć kompresorem. 

Jedynie daleko do systemu gwarancyjnego BOA.

• +1 pomógł 1
Napisano

@ernorator te zestawy obejmują tylko żyłkę i pokrętło. 'ząbek' do odblokowywania jest schowany w obudowie i nie ma do niego dostępu. U mnie niestety płukanie, dmuchanie nie dawało żadnego efektu. Nawet w ostateczności WD40 szło i to po prostu przestało pracować. Może wadliwy egzemplarz... Nie wiem, ale zniechęciło mnie to mocno do całej marki.