Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@marcesco dokładnie tak zrobiłem! Całkiem intuicyjnie, bo lata w IT nauczyły mnie, żeby sprawdzać działanie przed skręceniem wszystkiego w całość. ;) Co prawda na początku byłem zdziwiony, że pokazują się aktualizacje baterii, tylnej przerzutki i klamek, ale te ostatnie się nie instalują, jednak po chwili domyśliłem się, że muszą być wpięte pod główną baterię jako zabezpieczenie na wypadek rozładowania pastylek w samych klamkach. Coś jak z updatem BIOSu w laptopie - bez zasilacza nie zrobisz.

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1
Napisano

Jak tu nie kochać Amazona, najgorsze jest to że mi się w opór podoba a mam jeszcze zamówionego Foxa Speedframe niewiele drożej tylko przybliżona dostawa to czerwiec.. 😬

F8-F0-FBF0-4057-44-C7-949-E-D57-E5-B7-BE

20250313-130432.jpg

• +1 pomógł 7
Napisano

@Dokumosa brzmi to bardzo niepokojąco dla mnie -  w tym momencie, po poniższej  dostawie mam 6 kompletów kół 29 w standardzie boost i 2 ramy pasujące...

A przyszedł oczekiwany, chyba najlepszy strzał z kontrowersyjnego outletu (zamówienie z 25 stycznia ze statusem "on stock"...)....

Opakowane dość poprawnie (mogłoby być coś dodanego sztywniejszego na endcapy), pudło bez uszkodzeń pomimo że z tektury cieńszej niż inne.

image.thumb.jpeg.2a00209fe0f847182e896b329cc9af2a.jpeg

W środku to co miało być czyli LP AM 30mm ( a nie podmienione Ghosty XC26mm jak @marcin_ostrów krakał ;))

image.thumb.jpeg.f3d36411e9333e4841b99993ea586e82.jpeg

1708g para bez wentyli, z taśmą. Produkcja 2023 (marzec i grudzień). Bebenek MS zgodnie z opisem, chodzi dość głośny, aż za (zapadki nie ratchet). Endcapy siedzą mocniej niż w DT zdecydowanie, muszę to hjakoś zdjąć i przesmarować. Pierwsze obręcze hookless.

image.thumb.jpeg.26d6e780691df21ea36cd96936a4a877.jpeg

• +1 pomógł 5
Napisano (edytowane)

Otwieram posta z powiadomienia, wyświetla mi się początek i pierwsze zdjęcie i myślę "no je**ięty, dwa pęta salcesonu wrzucił" 🤣

Edytowane przez TheJW
  • Haha 2
Napisano

@Dokumosa powiem tak, to jest mój plan na weekendowe wieczory, wrzucić jeszcze kilka rzeczy na giełdę. Niestety to co wrzuciłem jakiś czas temu na próbę (korba m7100, klamkomanetki hydro rival 22, maxxis reaver itp) nie spotkało się z jakimkolwiek realnym zainteresowaniem... Za tydzień wrzucę na olx..

Z drugiej strony diabeł wciąż działa i z tych ram Radona co wrzucam w wątku o okazjach chodzi mi po głowie Cragger S jako kolejny rower dla starszego syna... Prawie wszystko (oprócz ramy) leży...

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@marcin_ostrów   https://www.lapierrebikes.com/fr-en/o/zesty-am-cf-89-2023/?srsltid=AfmBOoopqJ-T_ZEXAIT1roLqOyTDRZHRsgOk0MYGswhYlEg6ZEgbfS2D

Czyli Zesty AM ( analogowy, możę w E- też są) i to trochę wyższe modele, trochę niższe mają Rodi Tryp...  W tym rowerze jest też znajomy mostek ;) (i dla mnie kierownica)

Ogólnie komponenty Lapierra (LP) sprawiają dobre wrażeniem np.

mostek ładnie obrabiany cały CNC  -tutaj ładne zdjęcia,-> https://allegro.pl/oferta/mostek-lapierre-dlugosc-45mm-kierownica-31-8mm-enduro-fr-mtb-ebike-emtb-15769649090

szyca- ładnie zrobiona z bez widocznego łączenia jarzma

kierownica alu - tutaj standard bez szału ale i zastrzeżeń.

Koła też ładne :)

P.S. Jeżeli poszedł komplet za 1 koła Ghosta to któraś opcja:

- była dopłata/tranzakcja wiązana

- najlepszy kumpel

- pite było ;)

Edytowane przez wr81
Napisano

Wr81 skarżysz się - to chcę pomóc :) 

nie oglądam Giełdy  nic nie kupuję ,  zrobiłem post na zakupy. ale czytam co to za okazje wyjadujecie i  tak "palcem po mapie" sobie kupuję czasem na niby .:)

ale :::: ta dam;   Wstępnnie chcę  Twoję korbę !!!!!       Bo mam  zapasową zębatkę ... jedyne czego po kodzie nie ogarniam to  linia łańcucha, sprawdzę nocą ...

generalnie  nowa korba ma być w ramie  bez busta i rzucać łańcuch na środek kasety 10 s założonej na koło z piastą 135 mm.

Mam  już Slx w Krampusie on z tyłu ma 148 i kasetę 12  stąd niewiadoma. Żeby nie przesadzić ... 

Czyli sprawdzę  technikalia i cenę czy jest w dechę czy nie i napiszę...  może będzie jedno wystawianie na Olx mniej. :)  

Generalnie to fajnie że szukacie czasem jakieś ciekawe rzeczy, kiedyś Sobek chyba pokazał mi korbę GRX w dobrej cenie, tak samo opony Maxxisa ma amazonie, czasem Pepper czasem forum.  :)  nawet lepiej na forum bo chyba wolniej się kończą towary. 

Napisano

@vincek fajny ten długi uchwyt magnetyczny co nie? Udało się jakąś dobrą cenę znaleźć, jak patrzę na amazona to w tej chwili cene wyższa niż podczas mojego "testu"..

Napisano

@wr81 zdecydowałem się na Thule, bo na bukłaku mi najbardziej zależy. Mocowanie rury jest boskie 🙃 Pojemności się obawiałem, ale mi styknie. Evoc byłby za duży. Na razie wszystko pasuje. Pośmigam i zobaczę jak się sprawuje. Jest obiecująco. Minus paski do ściągania w pasie - nie wiem jak je ogarnąć,  bo zwisają za bardzo. 

Cena wpadła ok, podobnie do Twojej, ale na Allegro - miałem bony, to wyszło ciut ponad 100 zł 😉

• +1 pomógł 1
Napisano

Oficjalna prezentacja będzie jak zrobię lepsze zdjęcia na zewnątrz, żeby ładnie kolorki było widać. ;)
Na razie była tylko nocna sesja w mieszkaniu, ale to nie to samo.
Miałem się przejechać coś cyknąć dzisiaj po pracy, ale przez te zmiany pogody jakiś nie do życia jestem i chyba przełożę to na weekend.

• +1 pomógł 1