Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To taki protip - Doc Blue to Stan's z etykietą Schwalbe. Tak samo w przypadku Gianta i Bontragera. ;) Można ich używać zamiennie w zależności od tego, które jest akurat na promocji. :D 

• +1 pomógł 5
Napisano
38 minut temu, CoolBreezeOne napisał:

Potwierdzam słowa @TheJW w temacie mleka. Zawsze lałem "Doc Blue", ale teraz "S" był tańszy :) 

A żeby mi się butelka do zdjęcia nie przewróciła, to podparłem ją nowymi "na-później" częściami ;) 

20250227-155642net.jpg

Kiedy siedzisz w rowerach już tyle, że po zwykłej karteczce z rysunkiem poznajesz, kto gdzie robi zakupy...😂

• +1 pomógł 3
  • Haha 1
Napisano

@TheJW, miałem już fajną kolekcję tych "wlepek", ale kucze gdzieś podczas remontu i ogarniania kanciapy się wzięły i... ukryły gdzieś. A, i żeby nie było: jakiś czas temu kliknąłem gdzieś jakiś zakup i też była wlepa podobna do tych od R+. Będę ogarniał bajzel na biurku, to może się do niej dokopię. 

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 26.02.2025 o 08:49, Lextalionis napisał:

Jak się sprawdza ten mini skuwacz na 12 rzędowym łańcuchu? Widziałem takie z możliwością schowania w kierownicy i zastanawiam się czy zdają egzamin. Pasowało by mi takie rozwiązanie :)

Nie mam pod ręką łańcucha 12rz na którym mógłbym sprawdzić ale 11rz tnie bez wysiłku używajać klucza 5mm jako rączki i 3mm jako uchwytu.

• +1 pomógł 1
Napisano
15 godzin temu, Mandoleran napisał:

A dobrze wiedzieć bo nie wiedziałem że to te same mleka. To znaczy że je kosztowaliście, że smaku takie same?

Na butelce czy pudełku Schwalbe jest napisane Made by Stan's USA. Czy coś w ten deseń 😉

• +1 pomógł 1
Napisano

Przyszły do przymiarki żeby wymienić mój już wysłużony stary kask. 

Zostaje Giro a pozostałe wracają. Jestem zaskoczony, że Oakley mimo gumek na okulary nie jest wstanie utrzymać okularów własnej marki 😕 słabo. Jest też bardzo wąski jakby ktoś się zastanawiał. Fajnie leży ale czapeczki pod spod już nie założę. 

IMG_20250228_124827.jpg

• +1 pomógł 6
Napisano

A co ty będziesz tym PM600 smarował. To jest masakrycznie lepki smar. W łożyska to plus 20 wat więcej mocy 😉 aby się zakręciły. Kiedyś był rekomendowany przez RS do komory powietrznej.

Napisano
  W dniu 16.02.2025 o 14:00, pecio napisał:

Możesz jeszcze  miedzy łożysko a ten dekiel dać coś pokroju PM600 . Świetnie izoluje główne łożysko od syfu i przedłuża eksploatację. Oczywiście pod warunkiem ,że działają uszczelniacze między tutką a bieżniami.

Najpierw sam podpuszcza, a potem się nabija :D

• Haha 4