Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja je właśnie wywaliłem z roweru po krótkich eksperymentach. Jedna fabrycznie na szwie puściła po pierwszej jeździe, druga się przebiła po łącznie 200km. DO dupy z tym, na tubelessie latami nie miałem kapcia.

• +1 pomógł 2
Napisano
58 minut temu, revolta napisał:

Jeździłeś na tych dętkach już ? Zakupiłem je chwaliłem się kilka postów wyżej , strach je wziasc w rękę a co dopiero napakować 😀😀😀😀

Jeszcze nie jeździłem, dopiero je kupiłem

• +1 pomógł 1
Napisano
34 minuty temu, cervandes napisał:

Poszedłem tylko pooglądać szajs w nowo otwartym CentrumRowerowym w Gdańsku. Ehh, to jest jednak choroba czy inne uzależnienie.

Rozmawiałem niedawno z zaznajomionym psyhologiem wykładającym na jednej ze stołecznych uczelni w tym temacie. Wspominał, że zakupoholizm jest niestety zawsze postępujący i praktycznie nieuleczalny jak alkoholizm. Jedynie można coś podziałać żeby stać się niekupującym zakupoholikiem. Niemniej ze względu na ciągłe obcowanie z tym co się kupowało np. podczas zwykłej jazdy na rowerze albo nawet patrząc jak ktoś inny jedzie na rowerze zwykle stan ten jest nietrwały.

• +1 pomógł 3
  • Haha 3
Napisano

Próbuję walczyć z tym nałogiem od dawna. Niestety w przypadku produktów rowerowych przegrywam tą walkę na całym froncie. Pocieszające jest jedynie to że nie jestem w tej chorobie osamotniony :) 

• Haha 1
Napisano
W dniu 21.02.2025 o 10:14, rowerowe_lowe napisał:

A czy ktoś używa już dłużej takiej baterii?jakieś opinie?pozdrawiam

Do Ebike jeszcze mi daleko...Kuzka staje rano wiec nie potrzebuję ;)Ale ten producent produkuje głównie baterie do laptopów i serio są bardzo słabe nawet w lepszych pojemnościach i nigdy już raczej z tego Green nie kupię.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, chrismel napisał:

Próbuję walczyć z tym nałogiem od dawna. Niestety w przypadku produktów rowerowych przegrywam tą walkę na całym froncie. Pocieszające jest jedynie to że nie jestem w tej chorobie osamotniony :) 

Nietety ale nie ma się z czego śmiać. Ja sobie uświadomiłem, że jest problem jak pewnego razu zabrakło kasy na opłacenie dzieciakom tenisa (bo było w wyprzedaży kilka "bardzo potrzebnych" szpejów wtedy jeszcze z crc/wigle). Drugi raz jak się złapałem, że muszę robotę zawodową nadrabiać nocami bo w dzień 50% czasu szło na wyszukiwanie "bardzo potrzebnych" gratów po całym świecie. Kupowałem nawet rzeczy z pełną świadomością, że nie będą ani razu użyte... ale wyglądają tak atrakcyjnie, że musiałem to mieć.

Edytowane przez Dokumosa
  • +1 pomógł 2