Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Obecnie nie mam problemu, ale chętnie kupię haki do Contenda i Revolta :) 

W oficjalnym sklepie Giant nie ma wyboru haków - przyznam, że nie wiem jakie to są haki i jaka jest ich dostępność na rynku.

W każdym razie do moich 3 Marinów mam zapas haków (każdy inny) - w dwóch rowerach musiałem wymieniać więc teraz po prostu wolę mieć hak+

Jak będę wyprzedawał Mariny to będzie podkreślone w ogłoszeniu, że w cenie zapasowy hak ;) 

Edytowane przez spidelli
  • +1 pomógł 1
Napisano

Już przejrzałem chyba wszystkie strony w internecie, na których choć raz w historii pojawiło się słowo "Giant".😆 
Więc jak szukacie konkretnego modelu w najlepszej cenie, to zapraszam. :D 

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 8.02.2025 o 15:56, nctrns napisał:

jakbyś coś potrzebował

A co sądzisz/sądzicie o akcesoriach/częściach od Gianta? Koszyki już kupiłem, kask też, pedały przekręciłem z innego roweru ale nie jestem z nich zadowolony, może będę chciał kupić nowe (spd). Ryzykować czy sprawdzone Shimano?

Lampki - na razie mam, dokupiłem tylko te pchełki do migania, z samego dołu hierarchii. Na jazdy nocne mam Sigmy/B&M, przy czym Sigmy są mocniej używane i pewnie pierwsze klękną.

Przy okazji zauważyłem, że Giant ma w droższych modelach światełek integrację z licznikami. Może kiedyś kupię razem z licznikiem... Ale na razie tylko zbieram opinie.

A te ich liczniki? Znalazłem kilka starszych recenzji i niczego nie urywały, raczej produkt rozwojowy. Przy czym podobno Stages splajtował i został wykupiony przez Gianta. Licznik mnie w tym sezonie nie interesuje jako zakup ale jestem ciekaw czy ktoś go macał.

Do Revolta pewnie będę chciał sztycę karbonową D-Fuse bo w Contendzie to chyba działa, przejechałem ledwo 30 km i albo placebo albo coś w tym jest... Jak wypnę Gestalta z trenażera to będzie możliwość porównać.

Napisano

Tanie (12 PLN na amazonie, bez bazy i adaptera)i fikuśne bidony XLC kompatybilne z Fidlockiem. Wydruki kilku bidonów bezpośrednio do Fidlocka do analiz kocepcji i antykoncepcji dla Trance..

image.png.24b69aed145f36993bc1b55fc885237e.png

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)
W dniu 8.02.2025 o 14:21, Sobek82 napisał:

1739020831416125228353.thumb.jpg.0ea64b670136aaf430f09f886f40bdf9.jpgPozdrow'er 😘

FC2 frameset z tego ostatniego rzutu, co marin polska chwalił się w poście na fb? 

// edit

Nie doczytałem wcześniejszych postów, więc pytanie już archiwalne 😂

Edytowane przez Thunder1983
Napisano (edytowane)

Przyjechał pierwszy z dwóch zamówionych na Amazonie Gravelkingów X1 700x45C, drugi jutro. Będzie testowane 😉

B6wsIwS.jpg

zI7Kv49.jpg

Edytowane przez Marinbiker
  • +1 pomógł 7
Napisano
W dniu 9.02.2025 o 16:47, spidelli napisał:

Do Revolta pewnie będę chciał sztycę karbonową D-Fuse bo w Contendzie to chyba działa

D-Fuse to jest to, za co Giantowi mówię sajonara. Normalna fajna  sztyca karbonowa Elita One to jest jakaś stówa, D-Fuse? :D Tak są przejściówki ,  w cenie też kilku sztyc. :D Dziękuję, jednak pozostane przy normalnych standardach :D 

Napisano (edytowane)

Ale ja dostałem te przejściówkę z rowerem.

To wygląda tak, że Contend AR 1 ma ramę wyprofilowaną pod D-Fuse i karbonową sztycę do tego. Dla mnie git.

W Revolcie rura podsiodlowa jest okrągła. Sztyca D-Fuse jest kompozytowa (cokolwiek to znaczy) i żeby trzymała się w rurze potrzebna jest przejściówka, która robi przekrój okrągły. Nic tylko kupić D-Fuse albo okrągłą sztycę.

Tam nawet myk-myk wejdzie, dlatego takie rozwiązanie.a nie to z Contenda.

Edytowane przez spidelli
Napisano

Skoro masz przejściówkę to zmienia postać rzeczy. Nie wiem jak w obecnych , ale w starszych Revoltach podsiodłówka była wyprofilowana pod D-Fuse i żeby założyć zwykła okrągłą sztyce  to trzeba było mieć ta przejściówkę. kumpel złamał sztyce i stanął przed rzeźbą. tak , czy siak ten rower przestał mu się podobać, bo alu kiepska sztyca droga, karbon  podobnie miliony monet, przejściówka hmmm.. no nie był uśmiechnięty :D Jeżeli teraz rura jest okrągła, dodatkowo masz przejściówki to ok. tematu nie ma :) 

Napisano

Problem jest w Contendzie - tam tylko D-Fuse 🤣

Ale nie narzekam, na razie jest ok.

Sztyca jest ok, rower jest wyraźnie lżejszy od Revolta ale tam koła to kowadła...