Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chińszyczna w 2 smakach...

image.thumb.png.d67055d0253ec87a1aea568bf63676cc.png

Z aliexpress:

-zębatka NW 32t

- 2 alternatywne narzędzia do suportów - konkretnie bb-mt801 zamiast plastikowego TL-FC25

Z TEMU - i tu uwaga pierwszy zakup tam zainspirowany filmem: 

Z kodem podanym w opisie filmu pierwszy zakup wybranego produktu z promowanej listy  (narzędzie do prostowania haka) udało się wykonać rzeczywiście tanio, konieczne było tylko dopełnienie drobnicą do darmowej wysyłki (oliwki i tak miałem kupować)...

image.png.ee08d11a31b41762933cfd58117b8052.png

• +1 pomógł 6
Napisano

Łańcuch 9/11s Shimano CUES CN-LG500 LINKGLIDE 130og
SHIMANO BB-MT501 Suport Hollowtech II Deore 68/73
Kaseta SHIMANO Cues CS-LG4000 Linkglide 10s 11-48
Przerzutka tylna Shimano CUES RD-U6000 SGS (długi) 10/11 rz.
Manetka SHIMANO CUES Dźwignia przerzutki SL-U600011RSET 11 rzędowa
SHIMANO CUES FC-U6000 MECHANIZM KORBOWY 40T KORBA 170MM 9/10/11RZ.
TARCZA HAMULCOWA SHIMANO SM-RT26 160mm 6 Śrub
Tarcza hamulcowa Shimano DEORE SM-RT56 180mm 6 Śrub IS

Do przerobienia Kands'a Maestro 2k15 na prawilny wózek.

• +1 pomógł 5
Napisano

Zamówienie od chińczyka zeszło się z tym z centrumrowerowe:

- fotochromy od Oakley

-łańcuch Force 

-śrubki

-przyrząd do ustawiania zacisku

-pensetka (może będzie przydatna przy serwisie piast) 

-narzędzie do suportu

-laser do ustawiania kierownicy (od dawna chciałem to kupić ale nie w oryginalnej cenie 😂

-czujnik tętna od Magine - nie byłem pewien czy mi to potrzebne. Niby zegarek ma pomiar ale pewnie mało dokładny i nie wyświetla na komputerku. Nie chciałem wydawać 200+ za Polara czy Garmina a ten kosztował 55. Szkoda było nie brać. A niż będzie się sprawował dobrze 😊

IMG_20250205_132109.thumb.jpg.41744da8ac8bdaf571fc971ec033030a.jpg

• +1 pomógł 8
Napisano
W dniu 25.01.2025 o 21:16, kazafaza napisał:

Jest karton

W kartonie jest Giant Contend AR 1; chodziła mi po głowie szosa, może karbon ale skończyło się na aluminiaku, a tydzień wcześniej wpadł Revolt 1. Uznałem, że za cenę karbonu wolę dwa rowery z amelinium, a przy okazji zrobię rewolucję w garażu i lochach.

Mariny idą pod nóż, Revolt będzie miał ciężkie życie pod sakwą i może na oponie 52 (bo taką przyjmie), pozbywam się MTB - nie moja bajka, na to co mam w okolicy Revolt wystarczy, po asfalcie będę latał na Contendzie. Z 4 rowerów faktycznie używałem tylko dwóch, reszta stoi i zawadza.

Może Cortinę sobie zostawię jako przełajkę, bo to unikatowy rower - rama serii 4 u Marina nie zdarza się często; z ciekawości ważyłem sobie przednie koła:

1) Revolt - opona 38 made by Giant, zamleczona - 1,9 kg;

2) Contend - opona 32 by Giant, zamleczona - 1,6 kg;

3) Cortina - dętka, opona Schalbe X-One 32 - 1,5 kg. :D

• +1 pomógł 9
Napisano

Niestety nie :) Po prostu niektóre sklepy poschodziły z cenami i tyle :) Mnie interesuje taka mocno średnia półka, więc doszedłem do wniosku, że nie będę się branzlował doktoryzował, bo co bym nie kupił to będzie powód i do zachwytów i do marudzenia, a taki nie za drogi rower można po prostu szybciej wymienić na kolejny.

Mocno nawet rozważałem jakąś tańszą wersję Defy bo był mój rozmiar i zeszli z ceną do czterocyfrowej ale wyszło jak wyszło.

• +1 pomógł 1