Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Odebrałem paczkę:

-> Gruby, czarny wał.
cdfd(2).thumb.jpg.a7922ea3354d2283c75ba8d4d266ac61.jpg

-> Pakowane przy kamerach.
cdfd(1).thumb.jpg.205999bde3ce69a52fe61668e1245757.jpg

Myślę sobie: "Kur...co ja i na jakiej stronie kliknąłem?!" 🙆‍♂️

Ale okazało się, że to jednak zamówiony zapas "Shimano Premium Grease" przed rebrandingiem. ;)
cdfd(3).thumb.jpg.8c577571651a1869cd3d7121f94dc599.jpg

Uff...

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 3
  • Haha 3
Napisano (edytowane)

Stery zintegrowane:

image.png.adbfff498a95b6e3d547126600d8ce9e.png

Tak naprawdę potrzebowałem tylko łożysk ale:

a) koszt łożysk to ok 90 zł/szt.

b) nie znalazłem obu w jednym sklepie,

c) ten zestaw kosztował 127,99 PLN, przesyłka w gratisie.

Edytowane przez spidelli
  • +1 pomógł 7
Napisano

@smw44199 wstydzić się nie musisz. Wielu forumowiczów miało romans z AliE-carbonem, ba, pewnie wielu ciągle romansuje. Ja z kierą nie próbowałem, ale carbo-sztyce od majfrenda już mi przeszły po tym jak mi kolejna ładnie pykła na "Olbrzymach". Żebym jeszcze nawalał w dół, czy coś. Ale może twój produkt jest tym, który da ci dużo frajdy. Have fun😉

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Gdybym jeździł mtb, to też bym sie poważnie zastanawiał, ale w crossie nie ma takich obciążeń na kierownicy więc zaryzykowałem. Sztyce mam owalną, więc chyba majfrend nic nie robi pod to (może i lepiej)

Edytowane przez smw44199
Napisano (edytowane)

Z bike-components.de

- air shaft Pike 130mm (20euro)

- bb-mt801

- koszyk zee cage (10euro)

- "Ersatz Torque Caps" Newmen do Sida - już zamontowane

Z Aliexpress:

- szyna do relokacji koszyka bidonu do testów dużych bidonów w Trance.

image.thumb.jpeg.30f2fa9918ac112583b5a20cda4a9faa.jpeg

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 8
Napisano
13 godzin temu, smw44199 napisał:

Przyjechała, wygląda naprawdę dobrze (oprócz czerwonej kalkomanii która jest powiedzmy "odpustowa"). 

Weź zmywacz do paznokci i zmyj. Zostanie czarna. Na aluminiowych elementach (mostek, kiera) działa idealnie. Zakładam, że tutaj też się sprawdzi. Dla pewności zacznij gdzieś w mniej widocznym miejscu i zobacz, czy schodzi. Możesz też sprawdzić tam, gdzie grip, czy nie zachodzi jakaś reakcja z materiałem, z którego zrobiono kierownicę. 

• +1 pomógł 1