Skocz do zawartości

[zakupy cz5] co kupiłeś ostatnio z części rowerowych

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.12.2024 o 23:24, Sobek82 napisał:

O ho @marvelo chodzi tarczka po głowie na przód 🫠😉

Tarczki już były w oryginale. 

Coś większego się święci. Rower za połowę minimalnej krajowej (Madani Cabrero) powoli dobija do całej minimalnej. 

Jeszcze tylko szprych brakuje i będzie zajęcie na parę wieczorów. 

image.thumb.jpeg.59d34cd2bfe0a7093169935410a4bdaf.jpeg

Edytowane przez marvelo
  • +1 pomógł 5

Chyba ostatnia już w tym roku dostawa z AliExpress. ;) Zrealizowana rekordowo szybko - 6 dni.

- 2x lampka Offbondage HR3-1000 - dla mnie i kumpla
- dodatkowe uchwyty do ww. lampki
- taśma do obręczy tubeless 23mm / 50m - bo w szosie co chwilę mam jakieś przygody wymagające jej demontażu 😕 
- 40 wkładów wentyla presta - nie chce mi się już ich co chwilę czyścić jak mleko zalepi...po prostu będę wymieniał ;)
- 30 knotów do opon - bo ceny i dostępność u nas to jakaś komedia 🥴

ali.thumb.jpg.beed5a7105c2992693990e089b0e07bb.jpg

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 6

9 godzin temu, TheJW napisał:

- 40 wkładów wentyla presta - nie chce mi się już ich co chwilę czyścić jak mleko zalepi...po prostu będę wymieniał ;)

Znam ten ból. Podobnie zrobiłem. Ale odkryłem też jeszcze jedną rzecz. Gęsta oliwka do łańcucha. Kropka ma presetę, rozsmarować. Jakby mnie się lepi. Poza tym ta śrubką działa lepiej i nie masz wrażenia, że coś zapiekło. 

• +1 pomógł 3

11 godzin temu, TheJW napisał:

- dodatkowe uchwyty do ww. lampki

Dobry pomysł z tymi dodatkowymi uchwytami, ja nie zamówiłem a potem nie mogłem znaleźć osobno do kupienia, kupiłem jakieś podobne ale nie pasują a nie chce mi się przekręcać uchwytu między rowerami więc uchwyt został na stałe w jednym rowerze i lampka tylko tam. Chciałbym też gdzieś dorwać ten uchwyt 

Screenshot_2024-12-21-10-37-04-132_com.alibaba.aliexpresshd-edit.thumb.jpg.47fd0e37771fe29984d39b818db1c404.jpg

Edytowane przez Greg1

@Greg1 Takiego uchwytu (w standardzie Garmin) żeby był mocowany w/w sposób do lampki nie kupisz osobno. Musi być zintegrowany z lampką. Do tego trzeba zwrócić uwagę żeby był od góry lampki. Mam świetną lapmkę MagicShine RN1500 i ma ten uchwyt od dołu - mało to funkcjonalne. Mam też BlackBirda LN1500 tym uchwytem z góry - zdecydowanie to lepsze (foto poniżej).

Można też brać lampkę z uchem od góry i do niej takiego samca i samiczkę...

Uchwyt do kamery sportowej na rowerze oparty na rowerze uchwyt na przednie światło dostosuj stojak na komputer rowerowy ze stopu aluminium do Garmin czarny - AliExpress 18

I taki set montować np. od spodu do uchwytu licznika np. tego typu...

image.thumb.png.fe3f7d3948b5936e73cd6a06396ac150.png

20241221_124315_resize.jpg

20241221_124247_resize.jpg

Edytowane przez Dokumosa