Skocz do zawartości

[zakupy cz5] co kupiłeś ostatnio z części rowerowych

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginalnem, sportowe, MTB ugniatacze mocy Giant o metalowej konstrukcji i dumnie deklarowanej masie 385g. Opcjonalne odblaski w zestawie. Pozyskane bezkosztowo w ramach kompensacji zastosowania hamuców Tektro zamiast Shimano w promocyjnym Trance z bunnyhop - doszły dzisiaj w osobnej paczce.

giantpedals.thumb.jpg.513f9b36feb7dcaac5dab9ea8929bb33.jpg

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 4

Było też 30€ różnicy i brak pewności, czy wejdzie. Chociaż - mogłem sprawdzić długości na schematach przed zamówieniem.

8 minut temu, marcin_ostrów napisał:

No ale ....

...Polak mądry... jak w powiedzeniu. ;)

Do tej pory wystarczało mi 150mm skoku (a nawet mniej, bo ta OC MC20 nie miała pełnego deklarowanego), tutaj mam dodatkowe 10mm (w praktyce prawie 20), więc nie ma co marudzić. A i za cienki jestem na jazdę w takim terenie, żebym potrzebował więcej. 😛 

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1

No i przykręciłem koszyk na  bidon. Faktycznie może to trzymać.  Ale na drodze gładkiej; asfal,t kostka może dobry szuter.  Ale kupiłem to akurat na Pomorską bo mi w Krossie odpadła torba pod górną rurą ramy,  bo ta jest za mała.  I narzędzia miały trafić pod skośną do pojemnika na narzędzia, który miesci się w koszyku  na bidon.  Ale też chciałem ich użyć na goleniach z dużymi bidonami lub jakieś małe torby na wyprawę.  Ale wg mnie do tego to się słabo nadaje. Bo chyba na wertepach będzie się ruszać.  Zostanę przy klasycznych opaskach ślimakowych.

Zamówienie od SportFuel.pl zrealizowane w niecałe 24h. 🥳 Z uwagi na przedświąteczny szał zakupowy oczekiwałem jakiegoś poślizgu, i że paczka będzie do odbioru nie w poniedziałek, a we wtorek, a tymczasem przyszła dzisiaj.
Ponownie - nie części rowerowe, a części wyposażenia i micha. ;)

- bidon termiczny Elite Deboyo Race 550ml
- 8x 20 saszetek ulubionego izotonika IsoActive od ActivLab, w tym 4 lubiane sprawdzone i 4 nowe smaki do testów
- 3 batony GO ON Protein Crisp, coby dobić do darmowej wysyłki. ;) No i dobrze mi wchodzą na rowerze.

hjjh.thumb.jpg.01cdd5977a08f89baf9f7488f0af419e.jpg

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 4

21 godzin temu, bastard83 napisał:

No i przykręciłem koszyk na  bidon. Faktycznie może to trzymać.  Ale na drodze gładkiej; asfal,t kostka może dobry szuter.  Ale kupiłem to akurat na Pomorską bo mi w Krossie odpadła torba pod górną rurą ramy,  bo ta jest za mała.  I narzędzia miały trafić pod skośną do pojemnika na narzędzia, który miesci się w koszyku  na bidon.  Ale też chciałem ich użyć na goleniach z dużymi bidonami lub jakieś małe torby na wyprawę.  Ale wg mnie do tego to się słabo nadaje. Bo chyba na wertepach będzie się ruszać.  Zostanę przy klasycznych opaskach ślimakowych.

Nie bardzo rozumiem. Ostrzegasz ludzi, że kawałek plastiku za 4 zł spełnia swoją funkcję ale nie nadaje się do niczego więcej :)

U mnie lekko używana za 40  (klapka gniazdka gratis!):) 

image.png.54340d8e225aea792d1b2d6bad74b7c5.png

Nie do końca zakup bo prezent mikołajowy - torba na koło Accent MTB Campvibe. Dobry stosunek ceny do wartości. Mieści się koło 29 z oponą 2.25, z oponą 2.5 ((Minion DHF/Agressor) konieczne jest spuszczenie powietrza w stopniu znaczącym. W porównaniu do widocznej torby DT materiał trochę cieńszy ale w miarę ok, wszyte wzmocnienie na oś zauważalnie mniejsze średnicy - to są podstawowe modele bez piankowych lub pompowanych wkładów, usztywnień itp. W obydwu kieszonki wewnętrzne. Na plus  2 uchwyty vs 1 w DT no i zauważanie niższa cena (51PLN na alle)

image.thumb.png.bb4c022e60b1f17e0aa4d99f730309e3.png

• +1 pomógł 7